Yaptırımlar kümes hayvancılığını vurdu: Rusya'da yumurta krizi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Yaptırımlar kümes hayvancılığını vurdu: Rusya'da yumurta krizi
Doviz.com
18.01.2024 14:44

Ukrayna savaşının ekonomik etkileri, Rusya'da yumurta krizine neden oldu. Fiyatı yüzde 60 artan yumurtaların bazı yerlerde tek tek satılırken bazı yerlerde bulunamamaya başlaması sonrası Putin kamuoyundan özür diledi.

Wall Street Journal, Rusya'da yaşanan yumurta krizini analiz ettiği haberinde, ülkede savaştan çok yumurta temininin konuşulduğunu, hızla artan fiyatlar nedeniyle, Rus halkının yumurta için uzun kuyruklar oluşturduğunu aktardı.

Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ülkede yaşanan yumurta şokundan hükümeti sorumlu tutarak kamuoyundan özür dilediğini aktaran gazete,  geçen ay, yumurta kralı olarak bilinen bir tavuk çiftliği patronunun, yetkililerin yüksek fiyatlar nedeniyle çiftliğini soruşturmaya başlamasından kısa bir süre sonra suikast girişiminden kurtulduğunu aktardı.

Önceki gün açıklanan verilere göre de yumurta fiyatları Rusya'da aralık ayında yüzde 60 civarında arttı.

Yaptırımlar kümes hayvancılığını vurdu

Rus yetkililerin aktardığına göre Batı'nın yaptırımları nedeniyle Avrupa'dan gelen çiftlik ekipmanları tedarikinin zorlaşması üzerine kümes hayvancılığı büyük zarar gördü ve ülkede yumurta krizi yaşanmaya başladı.

Rusya, yumurta krizini aşmak için ise Türkiye, Azerbaycan ve Belarus'tan yumurta ithalatını artırma kararı aldı. Bu kapsamda, 9 Ocak tarihinde yaklaşık 300 bin yumurta Türkiye'den Rusya'ya gönderildi.

REKLAMI KAPAT X