Yellen: Boğaz’da bekletilen gemilerde Rusya'nın etkisi olduğunu düşünmüyoruz

Okuma Süresi: 1 Dakika
Yellen: Boğaz’da bekletilen gemilerde Rusya'nın etkisi olduğunu düşünmüyoruz
Doviz.com
09.12.2022 12:26

Janet Yellen, Türkiye'nin geçerli şartları yerine getiremeyen gemilerin Akdeniz'e geçişini engelleme kararında Rus hükümetinin parmağı olduğuna inanmak için hiçbir neden olmadığını söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte, Kazakistan'dan yapılan petrol sevkiyatlarının yeni prosedürlere tabi tutulmasını da eleştirerek, bu talep için bir gerekli bir neden görmediğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise son olarak 1 Aralık itibarıyla Türkiye kara sularını ve milyonlarca insanın yaşadığı şehirleri korumak amacıyla, sıkıntılı süreç geçinceye kadar, ham petrol taşıyan ve Türk boğazlarından geçmek isteyen tankerlerin sundukları sigorta poliçelerinin, bu poliçeleri düzenleyen sigorta firmalarınca teyit edilmesi uygulamasını başlattığını bildirmişti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ayrıca, halihazırda teyit mektubu veren ham petrol taşıyan gemilerin Türk boğazlarından rutin olarak 1 Aralık'tan bu yana geçtiğine dikkat çekilerek, Karadeniz'de bekleyen gemi sayısının 11'i AB limanları varışlı 15 olduğu belirtilmiş ve gemi sayısının fazlalığının da bir baskı aracı olarak kullanılmasının kabul edilebilir olmadığı söylenmişti.

REKLAMI KAPAT X