Yellen'ın pozitif yorumları sonrası dolar yükselişte

Okuma Süresi: 1 Dakika
Yellen'ın pozitif yorumları sonrası dolar yükselişte
Doviz.com
27.09.2017 10:24

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, düşük enflasyon durumunun geçici olduğuna inandığını ve enflasyonun gelecek yıllarda yüzde 2 seviyesinde istikrar kazanacağını belirtti.

Yellen'ın umut verici konuşması sonrasında gelişmekte olan para birimlerine karşı değer kazanan dolar, Türk lirası karşısında da %0,65 değer kazanarak 3,5655 seviyelerine kadar yükseldi. 

Dolar endeksi de %0,42 değer kazanarak 93,3915 seviyesine yükseldi. 

Ohio eyaletinin Cleveland kentindeki İş Ekonomisi Ulusal Birliğinin 59'uncu olağan toplantısında konuşan Yellen, ABD ekonomisi ve Fed'in para politikaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yellen, enflasyon seviyesinin Fed'in hedefi olan yüzde 2'nin altında kalmaya devam etmesi durumunda, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) güvenilirliğinin sarsılabileceği ve ekonomik faaliyetlerin daha dengesiz hale gelebileceği uyarısında bulundu.

FOMC'nin para politikasındaki kademeli düzenlemelerle orta vadede enflasyon oranının yüzde 2'ye ulaşmasının öngörüldüğünü ifade eden Yellen, para politikasının ekonomik faaliyetleri etkilediğinin altını çizerek, "Enflasyon yüzde 2 seviyesine ulaşıncaya kadar para politikasında beklemede kalmak ihtiyatsız olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Fed'in faiz artırımında çok fazla kademeli olmaktan sakınması gerektiğine dikkati çeken Yellen, gerekli faiz artırımları olmadan iş gücü piyasasının aşırı ısınabileceğini sözlerine ekledi.

REKLAMI KAPAT X