Yeni Ticaret Savaşı Endişesiyle Borsalar Geriledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Yeni Ticaret Savaşı Endişesiyle Borsalar Geriledi
Doviz.com
23.03.2018 09:14

İstanbul, 23 Mart (DHA) - ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'den ithal edilen ürünlere gümrük vergisi getiren başkanlık protokolü imzalamasının ardından yeniden başlayan "ticaret savaşı endişeleri"nin etkisiyle, küresel hisse senedi borsaları geriledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den ithal edilen ürünlere gümrük vergisi öngörün kararı dün imzaladı. Trump'ın imzaladığı karar, Çin'den yapılan ithalatın 60 milyar dolarlık bölümü etkiliyor.

Piyasa analistleri, Trump'ın kararı ile getirilen önlemlerin küresel ekonomi için "çok ciddi olumsuz sonuçları

olabilecek bir ticaret savaşına" dönüşebileceği uyarısıyaptılar.

Trump'ın bugün yürürlüğe girecek olan ithal çelik ve alüminyum gümrük vergilerine karşılık veren Çin de, ABD'den ithal edilen taze meyve, şarap ve fındık dahil olmak üzere birçok ürüne ek gümrük vergileri koyma planlarını açıkladı. Uzmanlara göre, bu önlemler de ABD'den yapılan 3.0 milyar dolarlık ithalatı etkileyecek.

Bu gelişmeler üzerine, Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 2.1, Japonya'nın Nikkei endeksi de yüzde 3.5 ve Avustralya borsası yüzde 2 geriledi. ABD'de Dow Jones endeksi de yüzde 2.9,  S&P 500 endeksi yüzde 2.5 geriledi.

REKLAMI KAPAT X