Ethereum yeni bir zirveye mi koşuyor?

Okuma Süresi: 3 Dakika
Ethereum yeni bir zirveye mi koşuyor?
Emre Buruk
02.04.2021 17:09

Düzeltme hareketiyle  trend yönünü değiştirip değiştirmeyeceği merak konusu olan Bitcoin yeniden 60.000 direncini kırmayı başardı. Tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 61.800 ABD Doları seviyesinin kırılıp kırılamayacağı merakla izleniyor. Son günlerdeki pandemi ve uluslararası alandaki anlaşmazlıkların kripto para piyasalarına sermaye girişine neden olmasının Bitcoin fiyatlanmasını olumlu yönde etkilediği öngörülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kripto para piyasalarına vergilendirme getirip getirmeyeceği uzun süredir kripto para yatırımcıları tarafından merakla bekleniyordu. Son gelişmeye göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Türkiye'de faaliyet gösteren kripto para borsalarına bir tebligat göndererek kullanıcı bilgilerini talep ettiği iddia edildi. Bu iddia içerisinde istenen bilgiler arasında TC kimlik numarası, cüzdandaki tutarın TL cinsinden değeri, vergi kimlik numarası, SWIFT kodu, kullanıcı unvanı, borsaya kayıt oldukları tarih ve sanal cüzdan numarası da bulunuyor kadar bilgiler yer alıyor.1 Mart 2021’de bakanlık tarafından yapılan açıklamada “Kripto paralarla ilgili dünya genelinde oluşan kaygıları biz de paylaşıyoruz. Konuya ilişkin gelişmeler ve ülkemizdeki durum, Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir.” ifadesi kullanılmıştı. Bu gelişmenin kripto para piyasaların bilinirliğini arttırmasını ve merkezi finans ile uyumunu arttırmasını sağlayabilir ve volatilitenin görece düşmesini sağlayabilir.

Bitcoin

JP Morgan, Bitcoin’de azalan volatilite ile beraber kurumsal yatırımcıların tekrar kripto paraya olan ilgisinin artabileceğini belirtti. JP Morgan stratejistlerine göre, Bitcoin’deki oynaklık risk yönetimi perspektifinden bakıldığında yüksek risk sermayesi ihtiyacını da beraberinde getiriyordu. Bu nedenle kurumsal yatırımcının talebinin son dönemde azaldığı düşünülmekteydi. Bitcoin için üç aylık gerçekleşen oynaklığın yüzde 90’nın üzerinden yüzde 86’ya gerilediğini ifade eden kurum, 6 aylık oynaklığın ise yüzde 73 civarında sabit bir seyir izlediğini belirtti. Bunun sonucunda da kurumsal yatırımın yeniden artabileceği düşünülüyor.

Bitcoin, an itibari ile 20 günlük hareketli ortalaması olan 56,707 ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 53,388 dolar seviyelerinin üzerinde 59.197 ABD doları seviyelerinde  işlem görüyor. Günlük bazda RSI(14) değeri 61,854 ve STOCHRSI(14) değeri ise 100,00 seviyelerinde olumlu olarak görülmektedir. Kısa vadede Bitcoin için önemli destek seviyeleri 56,671/57,356/58,037; önemli direnç seviyeleri ise 60,087/62,768/64.428 olarak öngörülmektedir.

Ethereum

2000 ABD Doları direncini tekrar test eden ve tüm gözleri üzerine çekmeyi başaran Ethereum, yeni bir zirveye koşuyor olabilir. Bitcoin’in de 60.000 ABD Doları direncine dayanmasıyla kritik bir dönem içinde yer alan Ethereum için Bitcoin fiyatlanması büyük önem arz ediyor.

Dallas Mavericks’in sahibi, 4.4 Milyar dolar kişisel serveti bulunan  milyarder yatırımcı Mark Cuban, yakın dönemde gerçekleştirdiği bir röportajında neredeyse 5 yıldır portföyü içerisinde Ethereum yatırımına sahip olduğunu vurguladı. Ethereum’un gerçek paraya en çok benzeyen para birimi olduğunu belirten Cuban, Bitcoin fiyatı düşerse daha fazla BTC alımı yapacağını da belirtti. Cuban, elindeki bütün kripto paraların ise kendisini balina listesine sokmaya yeteceğini ifade ederek herkesi şaşırttı.Yükselişler ile bu tarz açıklamaların ortaya çıkması piyasadaki yükselişe FOMO etkisinin de eklenmesini sağlayarak fiyatlanmayı olumlu etkileyebilir.

An itibariyle 2,022 seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Ethereum, 20 günlük hareketli ortalaması olan 1.780 ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.741 seviyesinin üzerinde hareketine devam etmektedir. Günlük bazda RSI(14) değeri 66.111 ve STOCHRSI(14) değeri 100,00 olan Ethereum, Bitcoin fiyatlanmasına paralel bir grafik görülmektedir. Önemli destek seviyeleri 1.689/1.836/1949 olarak görülürken, önemli direnç seviyeleri ise 2,036/2,088/2,144 olarak görülebilir.

 

 

 

REKLAMI KAPAT X