Yerli otomobil Togg'un satışında yeni gelişme

Okuma Süresi: 2 Dakika
Yerli otomobil Togg'un satışında yeni gelişme
Doviz.com
14.03.2023 10:54

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un satış tarihi ve fiyatları henüz netleşmezken; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un bu hafta satışa çıkabileceğini açıkladı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un satışa çıkacağı tarih ile ilgili açıklamada bulundu.

Kacır, MÜSİAD Genel Merkez binasında gerçekleştirilen Genç MÜSİAD'ın 15. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Bu hafta Allah'ın izniyle Türkiye'nin otomobili Togg satışa çıkıyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle buluşuyor olacak" dedi.

Togg'un fiyat listesi açıklandı mı?

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ın bu açıklamasının ardından ise Togg'un fiyat listesi merak edilmeye başladı. Ancak yerli otomobil Togg'un fiyat listesi henüz açıklanmadı. Fakat geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile elektrikli araçların matrah limitinin yükseltilmesiyle bazı modellerin fiyatında yüzde 10’luk ÖTV düzenlemesi gerçekleştirilmişti. Buna göre düzenlemenin, Togg’un satış fiyatını da etkilemesi bekleniyor.

Böylelikle, arkadan itişli ve dört çeker olmak üzere iki farklı versiyonla satışa çıkacağı duyurulan Togg’un 160 kW güce sahip arkadan itişli versiyonunun yüzde 10’luk ÖTV dilimine girmesi bekleniyor.

Dört çeker 320 kW güce sahip Togg C-SUV için uygulanacak ÖTV oranının ise yüzde 50 olabileceği iddia ediliyor.

Buna göre, Togg’un 160 kW güce sahip versiyonunun fiyatının yaklaşık 1 milyon 100 bin TL ila 1 milyon 300 bin TL arasında olması bekleniyor. 

Kacır'ın açıklamalarının ardından ise Togg'un bu hafta resmi satış fiyatının açıklanması bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X