Yunanistan ve İspanya'nın Kredi Notu Yükseldi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Yunanistan ve İspanya'nın Kredi Notu Yükseldi
Doviz.com
22.01.2018 10:05

S&P, Yunanistan'ın kredi notunu "B-"’den  "B" ‘ye , Fitch Ratings ise İspanya'nın kredi notunu "BBB+" ‘den  "A-" ‘ye  yükseltti.

Yunanistan’ın Kredi Notu “B -“’den “B”’ye yükseldi

Uluslararası derecelendirme kuruluşu S&P'den yapılan açıklamada, Yunanistan'ın yabancı ve yerli para cinsinden uzun dönem kredi notunun "B-" seviyesinden "B" seviyesine yükseltildiği, görünümünün "pozitif" olduğu ifade edilerek “Yunanistan'ın ekonomik büyümesi, mali görünümü ve istihdam  piyasasının iyileştiği,  kamu finansmanının istikrarlı olarak düzeldiği,”  belirtildi. 

S&P’nin açıklamasında, Yunanistan ekonomisinin 2017 yılında %1,3 büyüdüğünün tahmin edildiği, 2018 ve 2019 yıllarında ise  %2 ve %2,5 civarında büyüme kaydetmesinin  öngörüldüğü belirtildi.

İspanya'nın Kredi Notu “BBB+”’dan "A -" ‘ye yükseldi

Öte yandan, bir başka  uluslararası kredi derecendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada İspanya'nın yabancı para cinsinden kredi notunun "BBB+" seviyesinden "A-" seviyesine yükseltildiği, not görünümünün "durağan" olduğu bildirildi.

Fitch’in açıklamasında, İspanya ekonomisinin  geniş tabanlı olarak iyileştiği, istihdam piyasasının sağlıklı olarak geliştiği,  2013 yılında %26,3'e kadar yükselen işsizliğin Kasım ayında %16,7 seviyesine kadar gerilediği ifade edilerek “İspanya'nın kamu borcunun GSYİH’ya oranının artması,  Katalonya ile ilgili sorunların ekonomik göstergelere yansıması halinde ülkenin kredi notunun olumsuz etkileneceği,” belirtildi.   Fitch,  İspanya ekonomisinin 2018 yılında %2,5, 2019 yılında ise %2,2 büyüyeceğini  öngörüyor.

REKLAMI KAPAT X