Yurt dışına satılan Türk dizilerinin bölüm başı geliri ne kadar?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Yurt dışına satılan Türk dizilerinin bölüm başı geliri ne kadar?
Doviz.com
28.08.2024 15:51

Türk dizilerine olan talep yalnızca ülkemizde değil yurt dışında da gün geçtikçe artıyor. Peki, yurt dışına satılan Türk dizilerinden ne kadar gelir elde ediliyor? İşte sektör temsilcisinin dizi sektörüne ilişkin aktardıkları..

Türkiye ekonomisinde yaşanan zorluklar, hayatın her alanında olduğu gibi dizi sektöründe de etkili oldu. Buna göre bütçe sıkıntısı nedeniyle uzun yıllar sonra bu yaz ilk kez yaz dizisi çekilmedi. Bu gelişmenin ardından ise yeni sezondaki dizi sayısında azalma olabileceği gündeme geldi.

O3 Medya sahibi Saner Ayar ise dizi sektörüne ilişkin merak edilenleri Birsen Altuntaş’ın Youtube kanalına verdiği röportaj ile açıkladı.

Buna göre Ayar, dizilerin yurt dışı pazarının büyüklüğüne vurgu yaparak, şunları aktardı:

“Bölüm başı 200 bin dolar ile 650 bin dolar arası gelir”

"Yurt dışına satılabilir bir dizi yaptığınızda 200 bin dolar ile 600-650 bin dolar arasında bölüm başı geliriniz var. Bu gelirin yüzde 50’si kanala kalıyor. Baktığınızda tamamen bir kâr.

O anlamda yurt dışı gelir yaratmak hedefiyle kanalların dizi üretme motivasyonları hep devam edecek. Bu süreçte bence bu hiç azalmayacak, o nedenle ben orada bir risk görmüyorum.

“Dizi sayısında azalma beklemiyorum”

Diğer taraftan asıl mesele Türkiye’de artık önümüzdeki 4 yıl ya da üç buçuk yıl erken seçim olmazsa seçim yok. Bu da ayrıca pozitif bir durum Türkiye ekonomisi açısından.

Ben televizyonların bu kapsamda dizi üretme sayısı anlamında geri adım atacaklarını zannetmiyorum. Şimdi eminim yeni oyuncular gelecektir, yeni televizyonlar yapılacaktır."

İLGİLİ HABER Türk dizilerinin yeni hedefi Çin Her yıl yaklaşık 170 ülkeye ihraç edilen Türk dizileri, dünyanın kalabalık ülkesi olan Çin'e girmeyi hedefliyor.
REKLAMI KAPAT X