Yurt içi ve yurt dışında en pahalı seyahat rotaları belirlendi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Yurt içi ve yurt dışında en pahalı seyahat rotaları belirlendi
Doviz.com
03.06.2023 15:26

Uçak ve otobüs bileti fiyatlarının 2023'ün ilk beş ayındaki karnesi açıklandı. Buna göre, en pahalı uçak yolculuğunun 185 bin 557 TL ile Ankara'dan Arjantin'e yapıldığı görüldü.

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte vize başvurularında yoğunluk arttı. Buna göre, geçen aylarda vizeleri onaylanmayanlar şimdi randevu almak için uzun süre beklemek durumunda kaldı.

Online bilet platformlarından olan heybilet ise uçak ve otobüs bileti fiyatlarında 2023'ün ilk beş aylık karnesini açıkladı.

2023'ün ilk beş ayında hem uçak hem de otobüs bileti fiyatlarında yükseliş sürerken, yurt dışına en pahalı uçak seyahati 185 bin 557 TL ile Ankara'dan Arjantin'in Bahia Blanca şehrine yapıldı.

Bunu İstanbul'dan Kuzey Hindistan'ın başkenti Leh ve Güney Kore'nin başkenti Seul'a yapılan uçuşlar izledi.

Benzer bir tablo yurt dışına otobüsle yapılan yolculuklarda da görüldü. En pahalı yurt dışı otobüs yolculuğu 3 bin 680 TL ile İstanbul ve Almanya'nın kuzeybatısındaki Duisburg kenti arasında gerçekleştirildi.

Ardından ise yine İstanbul'dan Almanya'nın Dortmund ya da Essen şehirlerine yapılan yolculuklar geldi.

Yurt içi otobüs seyahatlerinde ise en pahalı biletler 1.050 TL'ye İstanbul'dan Datça’ya gideceklere satıldı. Hopa - Uşak, Bodrum - İstanbul rotaları da yüksek bilet ücretleriyle ilk üçte konumlandı.

Pahalı yolculuk biletlerinin yükünü hafifletmek isteyenler, çözümü en uygun maliyetlerle gidebilecekleri bölgelerde aramaya başladı. İstatistiklere göre geride bıraktığımız aylarda yurt dışına en ucuz uçak biletleri bin 169 TL ile İstanbul'dan Tahran'a gidecekler için satışa sunuldu.

Yurt dışına en düşük otobüs biletlerinin ise İzmir - Erbil ya da İstanbul - Tiflis / Süleymaniye rotalarını kapsadığı kaydedildi.

En ucuz yurt içi otobüs yolculuğu da 5 TL'ye Maraş'tan Osmaniye'ye yapıldı. Bunu Karabük - Çerkeş ve Ceyhan - Antep hattı takip etti.

REKLAMI KAPAT X