Yurt içinde gözler TCMB'nin faiz kararında

Okuma Süresi: 1 Dakika
Yurt içinde gözler TCMB'nin faiz kararında
Doviz.com
21.12.2023 09:43

Merkez Bankası yılın son faiz kararını bugün açıklayacak. Bankanın faiz artışına devam etmesine kesin gözüyle bakılırken, faiz kararı kadar metinde verilecek mesajlar da piyasaların odağında olacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM), faiz kararını bugün saat 14.00'te açıklayacak.

Banka, hazirandan bu yana art arda 6 toplantıda faiz artırmıştı. Buna göre politika faizi yüzde 8,5'ten yüzde 40'a yükseltilmişti. Yılın son toplantısında da faiz artırımına devam edilmesi bekleniyor.

Öte yandan Merkez Bankası kasım toplantısında, parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığını duyurmuştu.

Ekonomistler ise bankanın 1 ya da 2 faiz artışı sonrası süreci sonlandıracağı tahmininde bulunuyor.

Buna göre Societe Generale Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Stratejisti Marek Drimal da faizin 250 baz puan artışla yüze 42,50 seviyesine yükseltilebileceğini öngördü.

PPK beklenti anketi

TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 250 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 250 ila 500 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 42,50 ile yüzde 45,00 arasında yer aldı.

İLGİLİ ANALİZ Gözler kritik toplantıda: Piyasalar, TCMB’den nasıl bir faiz kararı bekliyor? Piyasalar, TCMB’nin vereceği 2023 yılının son faiz kararında 250 baz puanlık artışla politika faizinin yüzde 42,5 seviyesine çıkarılmasını bekliyor.
Etiketler: TCMB faiz PPK
REKLAMI KAPAT X