Zam teklifini yetersiz bulan Memur-Sen, 81 ilde eylem yaptı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Zam teklifini yetersiz bulan Memur-Sen, 81 ilde eylem yaptı
Doviz.com
18.08.2023 14:12

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yılını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri sürerken, hükümetin ikinci teklifini de yetersiz bulan Memur-Sen'e bağlı memur ve emekliler, 81 ilde eylem yaptı.

Memur ve memur emeklisinin iki yıllık zam pazarlığında kamu işveren heyeti dün ikinci teklifini yaptı.

İLGİLİ HABER Zam pazarlığında memurlara yönelik ikinci teklif açıklandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, hükümetin ikinci zam teklifini açıkladı.

Teklifi yeterli bulmayan Memur-Sen’e bağlı memur ve memur emeklileri ise 81 ilde eylem yaptı.

Ankara’daki eylemlerin adresi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı binasının önü olurken, memur ve memur emeklileri alana afiş ve pankartlarla gelerek, slogan attı.

"Piyasa gerçeklerine dayanan teklif bekliyoruz"

Memur Sen Ankara temsilcisi Nevzat Öylek ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, memurun gerçekçi beklentileri karşısında yetersiz teklifin protesto edildiğini söyledi.

Öte yandan Öylek, iki puan arttırarak yüzde 25’e çıkarılan 2024 zam oranının Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisinin sekiz puan altında olduğunun altını çizerek, “Piyasa gerçeklerine dayanan teklifi görmeyi bekliyoruz.” dedi.

Süreç nasıl işleyecek?

Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında 22 Ağustos'ta yeni teklif masaya gelecek. Tarafların bu tarihte de anlaşamaması durumunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurulacak. Bu aşamada kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye yönelik kararını açıklayacak.

REKLAMI KAPAT X