Zincir marketler fiyat sabitleme kampanyası başlattı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Zincir marketler fiyat sabitleme kampanyası başlattı
Doviz.com
04.01.2023 15:40

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde yapılan indirimler sonrasında zincir marketlerde raftaki ürünler için fiyat sabitleme kampanyası başlattı.

Buna göre, ŞOK Market, ocak ayı boyunca 1000 üründe sabit fiyat uygulamasına geçerken, Şok'un ardından Migros da ocak ayı için sabit fiyat ve sürekli indirim kampanyası başlattığını açıkladı.

Migros'tan yapılan açıklamaya göre, şirket, enflasyonla mücadele kararlılığıyla yüzlerce temel üründe hem fiyatlar sabitledi hem de indirim kampanyaları başlatıldı.

Ocak ayı boyunca un, yağ, çay, şeker, bakliyat, deterjan, çocuk bezi gibi en temel ihtiyaç ürünlerini içeren Migros markalı 419 üründe fiyat sabitlemesine giden şirket, aynı zamanda 3 binden fazla markalı üründe ise sürekli indirim yapılacağını açıkladı.

Migros, ayrıca 23 farklı gruptaki tüm ürünleri kapsayacak şekilde 20 bine yakın üründe özel olarak yüzde 25'den yüzde 50'ye varan indirimler sunacağını açıkladı.

Ocak ayında 20 bin üründe yüzde 20’den yüzde 40’a varan indirimlerin olacağını duyuran CarrefourSA ise şu açıklamayı yaptı:

CarrefourSA olarak, “Doğrusu CarrefourSA’da” ana sloganımız kapsamında, müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini anlayıp, doğru üreticiden, doğru ürünü temin ederek, doğru hizmet anlayışı ile farklılaşmaya ve en önemlisi tüm bunları doğru fiyat stratejisiyle sunmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda ocak ayında gıda ve gıda dışı ürün kategorilerinde 20 bin üründe %20’den %40’a varan indirimler uygulayacağız.

Zincir marketler kampanyalarını ise sosyal medya üzerinden duyurdu.

"Diğer zincir marketlerin bu kampanyaya katılması adeta zorunlu"

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise zincir marketlerin fiyat düzenlemesinin ardından şunları aktardı:

"Diğer zincir marketlerin de bu kampanyaya katılması adeta zorunlu oldu. Aksi halde satışları düşecek, ciroları azalacak ve tüketici sabit fiyat olan yerleri tercih edecek. Ülkemizde faaliyet gösteren tüm zincir marketlerin bu kampanyaya katılması, en az 1 yıllık bir süre için fiyatı standart haline getirmeleri lazım." dedi.

REKLAMI KAPAT X