Zuckerberg Metaverse yatırımlarının geleceğinden umutlu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Zuckerberg Metaverse yatırımlarının geleceğinden umutlu
Doviz.com
27.10.2022 16:52

Zuckerberg, Meta şirketinin Metaverse yatırımları sebebiyle düşen karlılığına rağmen, yatırımların geleceğinden umutlu olduğunu söyledi.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi olduğu Meta şirketinin net karı, üçüncü çeyrekte yüzde 52 azalışla 4,4 milyar dolara indi.

Kurucu ve İcra Kurulu Başkanı Mark Zuckerberg, çarşamba günü üçüncü çeyrek bilançosunun açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, metaverse yatırımlarıyla ilgili, "Bu yol zahmetli bir yol, ancak sonuçlarından umutluyuz." değerlendirmesinde bulundu. 

Zuckerberg konuyla ilgili, "Reality Labs faaliyet zararlarının, yıldan yıla önemli ölçüde tersine döneceğine inanıyoruz. Reality Labs yatırımlarımızı, uzun vadede işletme gelirimizi artıracak bir düzeye getirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Zuckerberg ayrıca analist görüşmesinde, metaverse çabalarının oldukça geniş bir alanı kapsadığını hatırlatarak, “Gördüğünüz genel kısımlar dışında aynı zamanda bu yatırımların, avatarlar gibi bir yönü de var. Bu sebeple sadece büyük ölçekli kitlelere ulaşmayı hedefleyen tüketici odaklı bir ürün değil bu, aynı zamanda iş odaklı bir ürün de olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Artırılmış gerçeklik üzerindeki çalışmaların da devam ettiğini belirten Zuckerberg, "Dünyada başka kimsenin üzerinde çalışmadığı konular üzerinde çalıştığımızdan eminim. Bunlar yaptığımız en tarihi işlerden bazıları olacak ve on yıllar boyunca insanlar geriye dönüp bakacaklar." ifadesini kullandı.

Zuckerberg ayrıca, "Pek çok insanın bu yatırımlara katılmamasını anlıyorum. Ancak, bu çabalardan vazgeçmek hata olur çünkü bunlar şirketin geleceği için oldukça önemli. Sabırlı olanlar ve bizimle birlikte yatırım yapanlar sonunda ödüllendirilecektir." dedi.

Yatırımcılar ise Zuckerberg’in bu fikrine çok fazla inanmadı ve Meta hissesi, NASDAQ borsasında %20'den fazla düşüş yaşadı.

Bloomberg Intelligence'dan Mandeep Singh ise, Reality Labs ile ilgili, "Şu anda kimse sanal gerçeklik başlığı satın almıyor. Reality Labs kazanç sağlayamadığı sürece, bu durum yatırımcıları tedirgin edecektir." dedi.

REKLAMI KAPAT X