2023’ün ilk çeyreğinde kripto ihlallerinin maliyeti 119 milyon dolar oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
2023’ün ilk çeyreğinde kripto ihlallerinin maliyeti 119 milyon dolar oldu
Doviz.com
14.04.2023 13:12

2023’ün ilk çeyreğinde gerçekleştirilen kripto para hırsızlıklarının bilançosu, yayımlanan son raporla belli oldu.

Crystal Blockchain tarafından hazırlanan rapora göre siber saldırganlar, 2023’ün ilk çeyreğinde 19 ihlal gerçekleştirdi ve bu ihlallerde toplamda 119 milyon dolar değerinde kripto para çaldı. 

Raporda, bu yıl şimdiye kadarki en büyük kimlik avı saldırısında, ocak ayı sonlarında NFT koleksiyoneri Kevin Rose’un kişisel NFT cüzdanının ihlalinin yaklaşık 1 milyon dolar değerinde bir kayıpla sonuçlandığını ortaya koydu. Öte yandan geçtiğimiz yıl 199 farklı siber güvenlik ihlalinde çalınan toplam miktarın 4,17 milyar dolar olduğu görüldü. 

Kripto ekosistemi daha çok kişi tarafından benimsendikçe kötü niyetli saldırganların da bu genişlemeden pay almak için farklı yöntemler denediğini söyleyen Didem Gülyuva ise “Bu bazen organize bir manipülasyon, kimi zaman da basit bir kimlik avı saldırısı olabiliyor. Öte yandan hacker grupları, NFT pazaryerlerine, yeni DeFi projelerine ve güvenlik açısından yetersiz kripto para borsalarına yönelik saldırılar düzenleyebiliyor. Olası bir siber saldırıda kayıp yaşamak istemeyen kripto para yatırımcılarının alım satım ve kripto işlem platformu seçerken güvenlik konusuna ayrıca dikkat etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.  

Merkeziyetsiz borsalar 13 kat daha fazla saldırıya uğradı

Söz konusu rapor, saldırıların çoğunlukla merkeziyetsiz protokolleri hedeflediğini de gösterdi.

Merkeziyetsiz finans protokolleri ise 2022’de merkezi borsalara kıyasla 13 kat daha fazla saldırıya uğradı.

2023’ün ilk çeyreğinin en büyük DeFi ihlali ise şubat ayında Bonq DAO’ya yönelik saldırı olarak tanımlandı. Bonq DAO saldırısını, Platypus Finance protokolüne yönelik ihlal izledi. 

REKLAMI KAPAT X