ABD’de Üç Büyük Banka Kredi Kartıyla Kripto Para Alımını Yasakladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
ABD’de Üç Büyük Banka Kredi Kartıyla Kripto Para Alımını Yasakladı
Doviz.com
05.02.2018 10:00

J.P. Morgan Chase, Bank of America, ve Citigroup müşterileri artık kredi kartıyla kripto para satın alamayacaklar.  ABD’deki üç büyük banka Cuma günü bir açıklama yaparak  kredi kartı müşterilerinin, kartlarıyla kripto para satın alamayacaklarını açıkladılar.  Açıklama, bitcoin fiyatının çeşitli nedenlerle hızla gerilediği haftada geldi.

CNBC’de Cumartesi günü yayımlanan haberde, “geçen hafta, J.P. Morgan’ın, kredi kartı ile kripto para satın alınmasına izin verdiğini açıkladığı, Bank of America ve Citigroup’un  ise kredi kartı ile kripto para satın alınmasını gözden geçirdiklerini belirttikleri, “ ifade edildi.

Geçen hafta bitcoinin 8.000 doların altına gerilemesinin büyük bankaları, kredi kartı kullandırma politikalarını gözden geçirmeye zorlamış olabileceğinin belirtildiği haberde, Citigroup’un,  “kredi kartı ile kripto para satın alınmasına artık izin vermediğini,” ve “kripto piyasalar geliştikçe bu kararlarını yeniden gözden geçireceklerini,” ifade ettiği, Bank of America’nın ise “kripto para satın alınmasında kredi kartı kullanımına onay vermediğini, konuyu  yeniden gözden geçireceklerini,” belirttiği ifadelerine yer verildi.  J.P. Morgan ‘ın sözcüsü, kararla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “mevcut volatilite ve risk nedeniyle şu anda kredi kartıyla kripto para satın alınması işlemlerini yapmıyoruz, kripto para piyasası  geliştikçe konuyu yeniden gözden geçirebiliriz.”derken, Citigrup ise kararın global olarak tüm Citi kredi kartı kullanıcıları için geçerli olduğunu bildirdi.

Kripto para satın alma yasağı getiren kredi kartı veren kuruluşların sayısı giderek artıyor. Capital One, geçtiğimiz ay, Discover ise  2015 yılında kredi kartı ile kripto para satın alınmasını yasaklamıştı.  Bu kararlar, kripto paranın piyasa fiyatının, alış fiyatının çok altına düşmesi halinde kredi kartı sahiplerinin borçlarını ödeyemeyeceklerine dair bankaların duyduğu endişenin bir yansıması.  Dolandırıcılık vakaları da kredi kartı veren kuruluşlar için ayrı bir endişe kaynağı.   Kredi kartı sahipleri dolandırıcılık olaylarında sorumlu tutulmadıkları için bu maliyetler kartı veren kuruluş veya satıcı firma tarafından üstleniliyor. 

REKLAMI KAPAT X