ABD'li senatörden kripto paraların yasaklanmasına ilişkin çağrı

Okuma Süresi: 2 Dakika
ABD'li senatörden kripto paraların yasaklanmasına ilişkin çağrı
Doviz.com
19.12.2022 16:01

ABD'li Senatör Sherrod Brown, Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'na (CFTC) kripto para birimlerine yönelik bir yasak getirilmesi  çağrısında bulundu.

ABD Bankacılık Komitesi Başkanı, 18 Aralık tarihinde katıldığı bir programda yasağın getirilmesinin düşünülmesi gerektiğini ancak bunun uygulanmasının zor olacağını da vurguladı.

Brown, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yapmaları gerekeni uygulamalarını istiyoruz, bu yasaklama da olabilir. Ancak yasak getirmek kesinlikle zor olacaktır. Çünkü yasak getirildiği zaman para offshore'a gidecek ve bunun nasıl işleyeceğini kimse bilmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bir sunucunun, kripto paraların yasaklanması gerektiğine inanan Senatör Jon Tester'la ilgili sorusuna ise Brown, yanıt olarak aynı düşünceyi paylaştığını söyledi.

Ohio temsilcisi, son 18 aydır meslektaşlarını ve kamuoyunu kripto para birimlerinin tehlikeleri konusunda eğittiğini ve acil önlemler alınması konusunda çağrıda bulunduğunu da söyleyerek, “Hazine'ye ve Bakan'a çoktan gittim ve tüm çeşitli düzenleyici kurumlar aracılığıyla hükümet çapında bir değerlendirme yapılmasını istedim. Özellikle SEC, işin bu konuya gelmesi durumunda yasal olarak ilerlenmesi gerektiğini söyledi." ifadelerini kullandı.

Kripto para birimlerinin tehlikeli ve ulusal güvenlik için bir tehdit olduğunu savunan Brown, FTX’in çöküşünü örnek olarak göstererek, "Bu, sorunun yalnızca küçük bir parçasıydı." dedi.

Brown kripto paraların; siber suç faaliyetlerini, uyuşturucu kaçakçılığını, insan kaçakçılığını ve terörizmin finansmanını kuvvetlendirdiğini iddia etti.

Bankacılık Komitesi başkanı bir yılı aşkın bir süredir kriptoya yönelik kuşkularını dile getirmiş ve son olarak stablecoin ihracı ile kripto para reklam ve pazarlama kampanyaları konusundaki endişelerini dile getirmişti.

Brown 30 Kasım'da yaptığı bir açıklamada ise sektörü düzenlemek için "tüm hükümeti" kapsayan bir yaklaşım çağrısında bulunarak, şu anda Bahamalar'da hapiste olan ve ABD'ye iade edilmeyi bekleyen eski FTX CEO'su Sam Bankman-Fried hakkında suç duyurusunda bulunulduğu için teşekkür etti.

REKLAMI KAPAT X