AJ Bell: Kripto paralar, kullanım alanı genişlemedikçe spekülatif bir varlık olarak kalacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
AJ Bell: Kripto paralar, kullanım alanı genişlemedikçe spekülatif bir varlık olarak kalacak
Doviz.com
16.12.2022 14:08

AJ Bell yatırım analisti Laith Khalaf, kripto para birimlerinin kullanım alanlarının genişlemediği sürece spekülatif bir varlık olarak kalmaya devam edeceğini ve kullanım alanının genişlediğine dair de bir işaret görmediklerini söyledi.

Yatırım analisti Laith Khalaf, çarşamba günü katıldığı bir programda, kripto endüstrisinde işlem hacimlerinin yüksek olduğunu ancak bu paraların ayrı bir ekosistem içinde kaldığını belirtti.

Khalaf, FTX'in çöküşünün kripto endüstrisi için bir önemli bir darbe olduğunu ancak bir nakavt hamlesi yaratmadığını da söyleyerek, “Sistem çapında bir sorun olsaydı, bunun diğer varlıkları etkilediğini görebilirdik. Ancak bunu gerçekten görmüyorum." ifadelerini kullandı.

Ancak Khalaf, bir varlık olarak çok değişken olduğu için kripto paraların bundan sonra nereye gidebileceğine dair tahminde bulunma konusunda isteksiz olduğunu da belirterek, “Gelecek yıl bu zamanlar Bitcoin’in 5.000 ya da 50.000 dolar olduğunu görebiliriz. Bu beni şaşırtmaz, çünkü piyasa büyük ölçüde duygularla hareket ediyor." dedi.

Khalaf, kripto para birimlerinin uzun vadede benimsenmesi ve kullanım alanının genişlemesi gerektiğine de vurgu yaparak, “Mevcut haliyle, kripto para birimleri son derece değişken ve spekülatif bir varlık olarak kalmaya devam edecektir." dedi.

REKLAMI KAPAT X