Analistler Bitcoin’in 10 bin dolara düşeceği söylentilerine katılmıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Analistler Bitcoin’in 10 bin dolara düşeceği söylentilerine katılmıyor
Doviz.com
10.10.2022 16:06

Kripto para ekosisteminde, en yüksek fiyatlı kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) fiyatının, önemli bir boğa rallisinden önce 10 bin dolar seviyesine kadar düşebileceğine yönelik söylentilere, analistler katılmıyor.

Twitter'daki bir kripto fenomeni, 10 bin dolara inmesinden önce BTC'yi muhtemelen son kez 20 bin dolar seviyesinde gördüğümüzü düşündüğünü belirtti. Kripto piyasasında çalkantıya sebep olan bu paylaşımdan sonra analistler bunun gerçekleşmeyeceğini düşündüklerini belirtti.

Analistler bu fikrin popülerliğinin böyle bir gerçekliğin olmayacağının en büyük göstergesi olduğunu vurguluyor.

Kripto yatırımcılarının çoğunluğu BTC'yi 10 bin dolardan satın alacaklarını düşünüyorsa, bunun aslında Bitcoin'in asla 10 bin dolara düşmeyeceğinin güçlü bir göstergesi olduğu belirtiliyor.

Analistler ayrıca, yatırımcıların gelecek dönemde daha fazla Bitcoin satın alacağını ve daha az kişinin satış yapacağına inandıklarını belirtiyor. Böylesi bir senaryoda da fiyatların yükselmesini beklediklerini aktarıyorlar.

Yatırımcıların BTC'nin Aralık 2021'de 100 bin dolara ulaşmasını nasıl bekledikleri argümanını da gündeme getiren analistler, bunun da gerçekleşmediğinin altını çizdi.

IncomeSharks analistleri, en popüler token olan Dogecoin ile ilgili ilginç bir anekdot daha paylaştı.

“Yatırımcıların Dogecoin’in nasıl 1 dolara çıkmasını beklediğini hatırlıyor musunuz? Herkesin 1 dolardan satacağını bile bile kim 0,99 dolardan satın alacaktı? Bu da doğal olarak fiyatları aşağı çekti. Eğer BTC 10 bin dolara ulaşırsa, bu talebin ortadan kalktığı ve piyasada kötü bir şey olduğu anlamına gelir. Yani temeller değişir”, dedi.

Bitcoin şu anda 19.420,42 dolardan işlem görüyor ve analistlerin çoğu Bitcoin’in 10 bin dolara bir daha dokunmayacağı görüşünde hemfikir gözüküyor.

REKLAMI KAPAT X