Avustralya'dan kripto çerçevesi adımı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Avustralya'dan kripto çerçevesi adımı
Doviz.com
15.12.2022 12:34

Avustralya, kripto endüstrisi kaynaklı riskleri en aza indirmek için 2023 yılında kripto hizmet sağlayıcılara yönelik düzenlenme ve lisanslanma çalışmaları kapsamında bir çerçeve oluşturacağını duyurdu.

Duyuruda, tüketicileri korumak için uygun saklama ve lisanslama koşullarının geliştirilmesinin, hükümetin atacağı sonraki düzenleme adımlarının bir başlangıcı olacağı belirtildi.

Avustralya Hazine Bakanı Jim Chalmers ve Hazine Bakan Yardımcısı ve Finansal Hizmetler Bakanı Stephen Jones tarafından yapılan ortak açıklamada, "Ne yazık ki, düzenleyici mimarimiz piyasadaki değişikliklere ayak uyduramıyor. Token haritalama çalışmalarımız kapsamında, hangi tokenlerin veya dijital varlıkların finansal hizmetler yasaları tarafından düzenlenmesi gerektiğini yeniden değerlendireceğiz.” denildi.

Ağustos ayında Avustralya Hazinesi, kripto varlık türlerinin ve diğer tamamlayıcı teknolojik özelliklerin haritalanması da dahil olmak üzere Avustralya'daki tüm dijital varlıkların sınıflandırılmasını içeren bir haritalama çalışmasına başlanılacağını duyurmuştu.

Kripto hizmet sağlayıcılarının lisanslanması ve düzenlenmesine ilişkin çerçevenin ise Avustralya'nın 2023'ün ilk çeyreğinde yayımlanması beklenen stratejik planının bir parçası olacağı belirtildi.

Belge, 6 Şubat 2023'e kadar düzenlemeye açık kalacakken, çerçevenin içeriğinin dijital cüzdanlar, kripto varlıklar ve merkez bankası dijital para birimlerini de kapsaması bekleniyor.

Bu aynı zamanda, Avustralya CBDC'si (merkez bankası dijital para birimi) ile ilişkili ekonomik, yasal ve teknolojik hususların araştırılması da dahil olmak üzere derin bir araştırmanın yapılması anlamına geliyor.

Avustralya Merkez Bankası'nın, CBDC pilot uygulamasını ise 2023 yılının ortasına kadar tamamlaması bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X