Bakan Nebati: MASAK FTX kapsamında inceleme başlattı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bakan Nebati: MASAK FTX kapsamında inceleme başlattı
Doviz.com
23.11.2022 11:40

Bakan Nebati "ABD’de iflas süreci başlayan FTX'in, ilişkili olduğu gerçek ve tüzel kişiler nezdinde MASAK gerekli tedbirleri ivedilikle alıp inceleme başlatmıştır." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Darphane 555. yıl etkinliği konuşmasında kripto para piyasası ve FTX'in iflası konusuna değindi.

Nebati, MASAK'ın FTX kapsamında inceleme başlattığını belirtirken şunları söyledi:

"Öte yandan, dijitalleşmenin, getirdiği fırsatlar kadar risklerin de olduğunu göz ardı edemeyiz. Geçtiğimiz günlerde, ABD’de iflas süreci başlayan kripto para borsası FTX kapsamında, ilişkili olduğu gerçek ve tüzel kişiler nezdinde MASAK gerekli tedbirleri ivedilikle alıp inceleme başlatmıştır. Böylesine büyük bir oluşumun çok hızlı bir şekilde iflas ve kriz sürecine girebildiğini hatırlatmak ve mevcut haliyle kripto para piyasasının azami ihtiyatla yaklaşılması gereken bir alan olduğunun altını çizmek isterim."

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığından daha önce yapılan açıklamaya göre ise, son günlerde gerek uluslararası gerekse ulusal basın ve yayın organlarında, FTX.com ticari unvanıyla küresel ölçekte faaliyet gösteren bir kripto varlık alım satım platformunun müşterilerine yönelik yükümlülüklerini yerine getiremediği hususlarına dikkat çekilmişti.

Açıklamada, Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik'te 1 Mayıs 2021 tarihinde yapılan değişiklikle kripto varlık hizmet sağlayıcıların, 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat kapsamında yükümlü olarak addedildiği hatırlatılmış ve MASAK, kripto para borsası FTX'e gerçek ve tüzel kişiler nezdinde inceleme başlattığını duyurmuştu.

REKLAMI KAPAT X