Bali'den ödemelerinde kripto para kullanan turistlere uyarı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bali'den ödemelerinde kripto para kullanan turistlere uyarı
Doviz.com
29.05.2023 14:56

Değişen ihtiyaçlar sonrasında gelişen teknolojiyle birlikte Bitcoin (BTC) ve kripto paraların dünya genelindeki kullanım alanları da yaygınlaşırken, bazı hükümetler ise kripto faaliyetlerine karşı önlem almaya çalışıyor.

Bu ülkeler arasına katılan ülkelerden biri ise Endonezya. Buna göre, Endonezya’da kripto para ticareti yasal iken kripto paraların ödemeler için kullanılmasın yasak olması ise dikkat çekiyor.

Endonezya kripto paralara karşı olumsuz bir yaklaşım benimserken, son olarak ülkenin dünyaca ünlü turistik adalardan biri olan Bali de bu faaliyetleri yasakladığını açıkladı.

Yerel haber ajansı Antara’nın haberine göre, Bali Valisi Wayan Koster Bali’de BTC gibi kripto paraların ödemelerde kullanılmasının yasaklandığı duyurdu.

Kripto paranın bir ödeme aracı kullanılmasının yasak olduğunu belirten vali, kriptoyu bir ödeme aracı olarak kullanan turist ve iş yerlerine yönelik denetimlerini artıracağını şu sözlerle duyurdu:

“Bali’de kripto paraların yasal ödeme aracı olarak kullanılması yasaktır.

Bu yasağa uymayan ve Bali’de kripto ile hizmet sağlayan veya işlem hizmeti veren ticari kuruluşlar, para cezası ve lisans iptaline kadar cezai yaptırımlarla karşılacaktır.

Kripto hizmeti sunan yada kriptoyu ödeme aracı olarak kabul eden işletmelere de iş yerlerinin kapatılmasına kadar katı idari yaptırımlar ve diğer ağır yaptırımlar uygulanacaktır.”

Bali Valisi Koster açıklamasında ayrıca Endonezya’nın para biriminin yani rupinin ülkedeki ödemeler için yasal olarak kullanılabilecek tek para birimi olduğuna dikkat çekerek, kripto gibi diğer para birimlerinin kullanılmasının maksimum bir yıl hapis cezası ve 200 milyon rupi (13.000 dolar) para cezası gerektirdiğinin altını çizdi.

Koster açıklamasında kripto paraların ülkede tamamen yasak olmadığını sadece ödemelerde kullanılmasının yasak olduğunu da belirtti.

REKLAMI KAPAT X