Balinaların cüzdanındaki BTC miktarı artmaya başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Balinaların cüzdanındaki BTC miktarı artmaya başladı
Doviz.com
05.10.2022 15:03

Fed’in agresif faiz politikasının bir sonucu olarak ilginin düştüğü kripto para piyasasında, balinalar 27 Eylül tarihinden itibaren yüklü miktarda BTC biriktirmeye başladı.

Bitcoin, bugün 15:00 itibarıyla yüzde 0,47 artışla 20.024,23 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Santiment verilerine göre, 100 ile 10 bin BTC tutan cüzdan adresleri, 27 Eylül'den bu yana kripto cüzdanlarına toplu olarak yaklaşık 46.173 BTC geri ekledi.

Santiment verilerinde balinalar için birikim trendinin yoğunlaştığı tarihten beri, BTC'nin fiyatı haftalık kazancını da elde etmeyi başardı. BTC'nin fiyatı geçen hafta %2,35 seviyesinde artış gösterdi.

Blok zinciri analiz firması Santiment'ten alınan veriler, kripto balinalarının Bitcoin biriktirmeye başladığını gösterdi. 

Ayrıca bu yılın ağustos ayının başından eylül ayının sonuna kadar balinaların, Tether (USDT) pozisyonları artarken Bitcoin (BTC) pozisyonların düştüğü göründü. Bu eğilim ise geçtiğimiz hafta tersine dönerek, balinaların BTC üzerindeki pozisyonları arttı ve Tether (USDT) pozisyonları düşmeye başladı.

Analistler balinaların, BTC'nin fiyatını yükseltmek için USDT hesapları oluşturmuş olabileceklerini belirtiyor.

Geçmiş dönemlerde de ekim ayının kripto para piyasaları için olumlu bir ay olduğunu, piyasa balinalarının da USDT ve BTC üzerinde pozisyon değişiklerinin tesadüf olmadığı belirtiliyor.

Analistler ayrıca normal şartlarda balinaların BTC'nin fiyatını yükseltmek için hareket ediyor olmasının, kripto piyasasının geri kalanı üzerinde de canlandırıcı bir etki yaratmasını sağlayabileceğinin altını çiziyor.

Ancak Fed’in yüksek enflasyon ile mücadele için agresif tutumuna devam etmesi ihtimali, kripto yatırımcılarının piyasaların genel yönü hakkında çekingen kalmasına sebep oluyor.

Etiketler: bitcoin btc tether USDT fed
REKLAMI KAPAT X