Bankalara kripto para ticaret izni veren ülkelere bir yenisi daha ekleniyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bankalara kripto para ticaret izni veren ülkelere bir yenisi daha ekleniyor
Doviz.com
28.04.2023 15:07

Geleneksel finans, kripto sektörünü benimsemeye devam ederken; Tayvan hükümeti, “Bankacılık Sektörü Kripto Para Alım Satımı” şartnamesini açıklayarak geleneksel bankaların müşterilerine kripto para ticaret platformları sunmasının önünü açacak.

Tayvan, bankacılık sektörünün kripto para ticaretine girmesine hazırlanıyor. Bu hamlenin ülkedeki kripto para ticaretinin düzenlenmesini geliştirmesi ve ana akım benimsenmesini artırması bekleniyor.

Şu anda Tayvan’da Mali Düzenleme Komisyonu’nun rehberliğinde faaliyet gösteren ise 27 kripto para borsası bulunuyor. Ancak bu sayı geleneksel bankaların pazara girmesiyle artabilir.

Tayvan hükümetinin hamlesi ise kripto para birimlerinin geleneksel finansal sistemlerine entegrasyonunu araştıran diğer ülkelerle aynı doğrultuda bulunuyor.

Bu ülkeler arasında JPMorgan ve Goldman Sachs gibi bankaların kripto para birimi ticaret platformlarını başlattığı Amerika Birleşik Devletleri de yer alıyor.

Tayvan ayrıca bankaların kripto para ticareti hizmetleri sunmasına izin vererek kripto para işlemleri için daha sağlam ve güvenli bir ortam yaşatmayı umuyor.

Bankaların, müşterilerine daha yüksek güvenlik ve güvenilirlik sunan ticaret platformları geliştirmek için mevcut altyapılarını ve uzmanlıklarını kullanmaları bekleniyor.

Bu hamlenin, bireylerin ve işletmelerin dijital varlıklara yatırım yapmasını ve bunlarla işlem yapmasını kolaylaştırarak Tayvan’da kripto para birimlerinin benimsenmesini de artırması bekleniyor.

Genel olarak, Tayvan hükümetinin geleneksel bankaların kripto para birimi ticaret platformları sunmasına izin verme hamlesi, ülkenin kripto para birimi endüstrisi için olumlu bir gelişme olarak görülüyor.

REKLAMI KAPAT X