Bernstein: Spot Bitcoin ETF’leri onaylanırsa BTC’ye büyük giriş olur

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bernstein: Spot Bitcoin ETF’leri onaylanırsa BTC’ye büyük giriş olur
Doviz.com
15.08.2023 11:59

Sanford C. Bernstein tarafından hazırlanan yeni rapora göre, Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) ABD’de onaylanması kripto para piyasası üzerinde önemli bir etki yaratabilir.

Pazartesi günü yayımlanan raporda, ABD’li perakende ve kurumsal yatırımcılar arasında %5’lik muhafazakar bir benimseme oranı varsayıldığında, spot bir Bitcoin ETF’sinin üç yıl içinde Bitcoin’in piyasa değerinin %10’unu oluşturabileceği tahmin ediliyor.

Bernstein analisti Gautam Chhugani ise pazartesi günkü raporunda, spot bir BTC ETF’sinin olasılığının arttığını da belirterek, onaylanması halinde BTC’ye önemli miktarda giriş olabileceğini söyledi.

SEC ise kısa süre önce, incelenmeyi bekleyen birkaç başvurudan biri olan ARK 21Shares Bitcoin ETF’sine ilişkin kararını ertelemişti.

Öte yandan, SEC’in önünde bekleyen başvurular arasında kurumun eylül ayında erteleme, ret ya da kabul olarak karar alması gerekenler de bulunuyor.

İLGİLİ HABER Bitcoin ETF’si için SEC’ten yanıt bekleniyor: Olası bir gecikme BTC’yi nasıl etkiler? Ekonomist Alex Kruger, Ark Invest tarafından başvurusu yapılan Bitcoin spot ETF’si hakkında SEC’in bir karar vermesi ya da vermemesinin kripto piyasasına olası etkilerini değerlendirdi.

Raporda, spot Bitcoin ETF’sine yönelik potansiyel talebin bir göstergesi olarak şu anda mevcut Bitcoin’in yaklaşık %4’ünü elinde bulunduran Grayscale Bitcoin Trust örneği gösteriliyor. Buna göre, net varlık değerine göre prim veya iskontoyla işlem gören kapalı uçlu bir fon olan Trust’un kurumsal ve bireysel yatırımcılardan önemli miktarda fon girişi çektiği aktarılmıştı.

Etiketler: bitcoin ETF sec btc
REKLAMI KAPAT X