Beyaz Saray: Kripto endüstrisinde denetimlerin artması gerekiyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Beyaz Saray: Kripto endüstrisinde denetimlerin artması gerekiyor
Doviz.com
11.11.2022 14:40

Beyaz Saray, FTX'de yaşanan gelişmelerden sonra açıklama yaparak, “Sıradan Amerikan vatandaşlarının zarar görmesini önlemek için, kripto para birimlerinin daha güçlü bir şekilde denetlenmesi gerekiyor.” dedi.

Perşembe günü düzenlenen basın toplantısında Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre'e, FTX'in çöküşünün ardından düzenleyicilerin kripto dünyasına daha sert düzenlemeler getirip getirmeyeceği soruldu.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, "Kripto piyasalarında yaşanan son gelişmeler, endişeleri artırıyor ve kripto para birimlerinin ihtiyatlı bir şekilde düzenlenmesinin gerekliliğini vurguluyor." şeklinde yanıt verdi.

Jean-Pierre ayrıca, "Kripto para birimlerinin uygun şekilde denetlenmemesi halinde, bu piyasalarda yaşanan gelişmelerin sıradan Amerikalılara zarar verme riski de artırıyor." dedi.

Putin’in vatandaşlık verdiği, ABD’li muhbir Edward Snowden ise, Twitter'da Beyaz Saray'ı “fırsatçılıkla” yargıladı.

FTX dünyanın en popüler kripto borsalarından biriyken, şirketin çökmeye başladığı iflas ettiği haberlerinin yayılmasından sonra ortaya çıktı. Bu sebeple Snowden, bu durumun daha önce tespit edilmesi gerektiğini belirtti.

FTX kullanıcıları ise, bu haberlerin yayılmasından sonra sınırlı para çekme işlemi devam eden borsadan paralarını çekmeye başladı.

Ticaret platformunun para çekme işlemlerini yeniden işlemeye başlamasının ardından, birkaç saat içinde FTX kripto para borsasından milyonlarca dolar değerinde kripto varlık çekildi.

FTX'in düşüşü, ABD'nin FTX’e soruşturma başlattığı iddialarının sonucunda Binance'in satın alma planından vazgeçmesiyle hızlandı.

Bu gelişmelerden sonra Bitcoin, son iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

FTX CEO'su Sam Bankman-Fried ise, parasının çoğunu dağıttığını iddia ederek, riskli işlemleri finanse etmek için müşterilerinin parasını kullandığını kabul etti ve çuvalladığı için özür diledi.

REKLAMI KAPAT X