Binance 100 milyon dolarlık saldırıya uğradı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Binance 100 milyon dolarlık saldırıya uğradı
Doviz.com
07.10.2022 13:55

İşlem hacmine göre en büyük kripto para borsası olan Binance, 100 milyon dolarlık siber saldırıya uğradı.

Binance Akıllı Zinciri (BSC) ile bağlantı kuran bir çapraz zincir köprüsünün hedef alındığını ve bilgisayar korsanlarının BNB tokenlerini ağdan taşıdığını söyledi.

BNB, bugün sabah %3'ten fazla değer kaybederek 285 dolara geriledi.

Kripto para borsası Binance, bilgisayar korsanlarının 100 milyon dolardan fazla değerde BNB tokenini çalmasının ardından blok zinciri ağını askıya aldı.

Şirket yetkilileri, BSC'de yeni blokların oluşturulmasını duraklatmak için işlem doğrulayıcılarla birlikte çalıştığını ve bir geliştirici ekibinin ihlali araştırırdığını belirtti.

Binance CEO'su Changpeng Zhao, attığı tweet'te ile tüm doğrulayıcılardan BSC'yi geçici olarak askıya almalarını istediklerini belirtti.

Ayrıca Zhao, sorunun şu anda kontrol altında olduğunu ve yatırımcıların paralarının güvende olduğunu belirtti. Yaşanan saldırı sonrasında daha fazla güncelleme yapacaklarının da altını çizdi.

Saldırı ile ilgili yetkililer, 100 ile 110 milyon dolar arasında bir değerdeki BNB tokeninin BSC'den çekildiği, şirketin güvenlik ortaklarının yardımıyla 7 milyon dolarlık fonu dondurduğunu belirtti.

Kripto para ekosisteminde zincirler arası köprüleri hedef alan daha önce de bir dizi büyük hack olayı gerçekleşmişti.

Blockchain analiz firması Chainalysis'in verilerine göre, 2022 yılının başından bu yana zincirler arası köprülerdeki ihlaller nedeniyle toplamda yaklaşık 1,4 milyar dolar kaybedildi.

Ayrıca kripto para ekosistemi bu yıl oldukça zor bir yıl geçirdi ve 2020'den 2021'e kadar devam eden rallinin zirvesinden bu yana yaklaşık 2 trilyon dolarlık değer silindi.

Terra adlı blockchain girişiminin çöküşü ve kötüleşen makroekonomik ortam piyasa duyarlılığının ciddi şekilde artmasına sebep oldu.

REKLAMI KAPAT X