Binance CEO'su istifa kararı aldı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Binance CEO'su istifa kararı aldı
Doviz.com
22.11.2023 08:56

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in CEO'su Changpeng Zhao, istifa kararı aldığını duyurdu. CZ’nin istifa kararının ardından yeni CEO da belli oldu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Binance ve CEO’su Changpeng Zhao’ya dava açmıştı. 

SEC, Washington’da federal mahkemeye başvurduğu şikayet dosyasında ise Binance ve Zhao'ya yönelik 13 suçlamada bulunmuştu.

Bu kapsamda Binance'in ABD'de devam eden soruşturma ve davalarının sona erdirilmesi için 4 milyar doların üzerinde ceza ödemesi talep edilmişti.

İLGİLİ HABER ABD'den Binance'e 4 milyar dolarlık fatura İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsası Binance’e, ABD'deki soruşturmada 4 milyar dolarlık fatura kesildi. Bu ödeme Binance'in faaliyetlerine devamını sağlayacak.

Bir süredir Binance ve ABD Adalet Bakanlığı arasında devam eden görüşmelerin bir parçası olarak Binance CEO'su Changpeng Zhao'nun ise görevini bırakacağı belirtildi.

Reuters haberine göre Zhao, savcılıkla yapacağı anlaşma karşılığında 4,3 milyar dolar cezayı ödemeyi de kabul etti. Anlaşma kapsamında Zhao, hisselerini korumakla birlikte yönetici pozisyonunda bulunamayacak.

Öte yandan Binance CEO'sunun Seattle'da federal mahkemeye çıkıp savunma yapması bekleniyor.

Yeni CEO kim olacak?

Changpeng Zhao'nun ABD'deki bir ceza soruşturmasını çözmek için yapılan kapsamlı bir anlaşmanın parçası olarak istifa etmeyi kabul etmesinin ardından göreve Richarg Teng’in geleceği duyuruldu.

Teng ise Binance'in 150 milyon kullanıcısına "güç, güvenlik ve emniyet" konusunda güven vermeye odaklanacağını ve "küresel olarak yüksek standartları korumak için" düzenleyicilerle iş birliği yapacağını söyledi.

Binance 2017 yılında kurulmuştu

Zhao, Binance'i 2017 yılında kurmuş ve küresel kripto piyasasının en önemli merkezlerinden biri haline getirmişti.

Şirket, ABD'deki soruşturmalarla başa çıkmakta zorlandığı için bu yıl çalışanlarının bir kısmını ise işten çıkarmıştı.

İLGİLİ ANALİZ Binance borsasının yaşadığı hukuksal sorunlar ve sektöre etkisi Kripto para piyasaları hızla değişirken, düzenleyici kurumlar da bu alanda faaliyet gösteren şirketler üzerindeki gözetimlerini artırıyor. Bu kapsamda dünyanın önde gelen kripto para borsalarından Binance ve Binance CEO'su Changpeng Zhao da bazı zorluklarla karşı karşıya kaldı.
Etiketler: binance CEO CZ istifa dava
REKLAMI KAPAT X