Binance, kripto endüstrisini ayakta tutmak için 1 milyar dolar harcayacak

Okuma Süresi: 2 Dakika
Binance, kripto endüstrisini ayakta tutmak için 1 milyar dolar harcayacak
Doviz.com
25.11.2022 14:08

Binance (BNB), FTX'in çöküşünden sonra kripto para ekosistemini ayakta tutmak için 1 milyar dolar harcayacağını söyledi.

FTX'in hızlı çöküşünden bu yana yatırımcılar, sektörün her paydaşını etkileyebilecek bir kripto çöküşünden endişe duyuyordu.

Binance'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Changpeng Zhao ise, piyasadaki çalkantıları da içeren, kripto para piyasalarının görünümünü konu alan bir açıklama yaptı.

CZ yaptığı açıklamada, FTX'in felaketle sonuçlanan iflasının ardından zor durumdaki piyasa katılımcılarını desteklemeyi amaçlayan bir kurtarma fonu kurduğunu ifade etti.

Binance, kurtarma fonuna ilk taahhütlerinde 1 milyar dolar ayıracağını söyledi. Şirket, ihtiyaç duyulması halinde gelecekte bu miktarı 2 milyar dolara çıkarabileceğini de belirtti.

Binance ayrıca Jump Crypto, Polygon Ventures ve Animoca Brands gibi yerel kripto firmalarından 50 milyon dolarlık taahhüt aldığını söyledi.

Binance CEO'su Changpeng Zhao, ilk taahhüdünü gösteren halka açık cüzdan adresini de paylaşarak, "Bunu şeffaf bir şekilde yapıyoruz." dedi.

Fon,  FTX'in bu ayın başlarında iflas başvurusunda bulunmasının ardından Binance tarafından kripto para ekosistemini ayakta tutmak için oluşturuldu.

Zhao böylelikle, FTX’in çöküşünden önce Voyager Digital'den BlockFi'ye kadar birçok kripto firmasını satın alan ya da bunlara yatırım yapan Bankman-Fried'ın bıraktığı boşluğu da doldurarak, zor durumdaki sektör için yeni bir kurtarıcı figürü ortaya koydu.

Binance ayrıca, oluşturulan fonun bir yatırım fonu olmadığını ve kendi hataları olmaksızın mali zorluklarla karşı karşıya kalan şirketleri ve projeleri desteklemeyi amaçladığını söyledi.

Fon, yatırımcılardan katkısını da kabul ederken, Binance programın yaklaşık altı ay sürmesini beklediğini aktardı.

CZ konuyla ilgili, destek konusunda esnek olduklarını; token, nakit veya borç yoluyla da fona destekleri kabul edebileceklerini söyledi ve bireysel durumların özel çözümler gerektirdiğinin altını çizdi.

Binance, 150 şirketin ise fondan destek almak için başvuruda bulunduğunu belirtti.

REKLAMI KAPAT X