Binance, Mastercard iş birliğiyle Brezilya'daki kullanıcılara Binance Card'ı sunacak

Okuma Süresi: 2 Dakika
Binance, Mastercard iş birliğiyle Brezilya'daki kullanıcılara Binance Card'ı sunacak
Doviz.com
31.01.2023 16:57

Küresel kripto para borsası Binance, Mastercard ile iş birliğine giderek, kripto para birimleriyle alışveriş yapmayı ve fatura ödemeyi kolaylaştırmak amacıyla Brezilya'da ön ödemeli Binance Card'ı sunmaya hazırlanıyor.

Yapılan duyuruya göre, Binance Card, Brezilya'da geçerli bir ulusal kimliğe sahip tüm yeni ve mevcut Binance kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. Kart beta lansman aşamasındayken, önümüzdeki haftalarda yaygın olarak kullanıma sunulması da planlanıyor.

Binance Card'ın avantajlarından en önemlileri ise ATM'den para çekme işlemlerinden ücret alınmaması ve nitelikli alışverişlerin kripto para biriminde %8'e varan cashback kazandırması.

Ayrıca, Binance uygulaması ve web sitesindeki kart kontrol panelleri, kart sahiplerinin kartlarını yönetmelerine olanak tanıyacak. Kart panosu, kullanıcıların işlem geçmişlerini incelemelerine ve müşteri hizmetleriyle iletişime geçmelerine de imkan sağlayacak.

Brezilyalı müşteriler Binance Card'ı kullanarak desteklenen 14 para biriminden herhangi biriyle ödeme yapabilecek: Brezilya Reali, BNB, BUSD, USDT, BTC, ETH, SANTOS, ADA, DOT, SOL, SHIB, XRP, MATIC ve LINK

2022 Mastercard Yeni Ödemeler Endeksine göre, Brezilyalı tüketicilerin %49'u geçtiğimiz yıl kripto parayla ilgili en az bir faaliyette bulunurken, bu oran küresel ortalama olan %41'in üzerinde gerçekleşerek, Brezilya'yı kripto paraya olan ilgide küresel ölçekte en üst sıralarda yer alan pazarlardan biri haline getiriyor.

Mastercard Brezilya Ülke Müdürü Marcelo Tangioni ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Brezilyalılar kripto sektörüne bir yatırım varlığının ötesinde ilgi duyuyorlar. Bizde bugün, ödemelerde tüketici seçimini desteklemek için hem güvenilir küresel ağımızın hem de Binance'in altyapısının güçlü yönlerinden yararlanan kripto yolculuğumuzda heyecan verici bir adım atıyoruz." dedi.

Binance Brezilya Genel Müdürü Guilherme Nazar ise "Brezilya, Binance için son derece önemli bir pazar. Yerel kullanıcılar için yeni hizmetlere yatırım yapmaya ve ülkedeki blockchain ve kripto ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Brezilya ise Binance'in bu son hamlesiyle, Latin Amerika'da Binance Card'a sahip olan ikinci ülke oldu. Geçtiğimiz ağustos ayında Binance ve Mastercard, ülkedeki kullanıcılara sorunsuz bir işlem deneyimi sunmak için Arjantin'de ön ödemeli kartı piyasaya sürmüş ve ülkeyi Binance Card'a sahip ilk Latin Amerika ülkesi haline getirmişti.

REKLAMI KAPAT X