Binance, Rusya'dan çıkış sinyali verdi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Binance, Rusya'dan çıkış sinyali verdi
Doviz.com
29.08.2023 15:08

Binance, Rusya’daki faaliyetlerine yönelik radikal bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirket sözcüsünün aktardığına göre, Rusya'dan tamamen çekilme de dahil tüm seçenekler Binance tarafından değerlendiriliyor.

Hafta sonu Binance, Rusya'da yaşayan müşterilerinin ruble hariç herhangi bir para birimiyle P2P (kişiden kişiye) işlemlerini yapmasını yasaklamıştı.

Bu karara ek olarak, Rusya Federasyonu'ndan başka ülkelerde yaşayan Rus kullanıcıların ruble, euro, dolar ve grivna ile işlemleri de yasaklandı.

Kısıtlamalar ilişkin haberler ise "Batı yaptırımlarına uyma taahhüdüne rağmen Binance'in hala Rusların yurt dışına para transfer etmesine yardımcı olduğu" iddialarının ortasında geldi.

Son olarak mayıs ayında ABD Adalet Bakanlığı'nın Binance hakkında soruşturma açtığı bildirilmiş, Amerikalı yetkililer ise Rus vatandaşlarının bu borsayı yaptırımları aşmak için kullandığından şüphelenmişti.

Binance ise uluslararası toplum tarafından kara listeye alınan kişi, kuruluş ve ülkelerin platforma erişimini reddederek, "küresel yaptırım kurallarına uyduğunu" vurgulamıştı.

REKLAMI KAPAT X