Binance Sakura'yı satın alarak Japon pazarına giriyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Binance Sakura'yı satın alarak Japon pazarına giriyor
Doviz.com
30.11.2022 16:08

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, kripto para biriminin benimsenmesinin geleceğinde kilit rol oynayacağını söylediği Japonya pazarına yeniden girmek için Sakura Exchange BitCoin'i satın aldığını duyurdu.

Binance çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Sakura Exchange BitCoin'in %100'ünün satın alınmasıyla Japonya pazarına girmemizin önü açılmıştır.” dedi.

Satın alma işlemiyle Binance, Doğu Asya'daki ilk lisansına da sahip olmuş oldu.

Son olarak Binance, Kıbrıs'ta kripto varlık hizmeti sağlayıcısı olarak yetki almış ve daha önce Fransa, İtalya, İspanya, Bahreyn, Abu Dabi, Dubai ve Kazakistan'da benzer lisanslar almıştı.

Binance'in bu satın alma işlemi ise, rakibi FTX'in çöküşünün ardından kripto varlık sektöründe yaşanan kargaşanın ortasında gerçekleşti. Satın alma işlemin detayları ise paylaşılmadı.

Binance Japonya Genel Müdürü Takeshi Chino ise, kripto piyasasında öncü bir rol üstlenilmesine yardımcı olmaya hevesli olduklarını belirterek, "Birleşik borsamızı yerel kullanıcılar için uyumlu bir şekilde geliştirmek için düzenleyicilerle aktif olarak çalışacağız." dedi.

Japonya Başbakanı Fumio Kişida’nın “Yeni Kapitalizm” başlığı altında ekonomiyi canlandırma planı ise, web3 şirketlerinin büyümesini desteklemeyi de içeriyor. Web3 terimi, kripto paraların altında yatan teknoloji olan blok zincirlerin etrafında inşa edilmiş merkeziyetsiz bir internet için kullanıyor.

Binance'in milyarder kurucu ortağı Changpeng Zhao ise, 2018 yılında menkul kıymetler düzenleyicisinden gelen ve ülkede lisanssız faaliyet göstermeyi durdurması için resmi bir bildirim almasına yol açan soruşturmaların ardından Japonya'da bir üs kurma planından vazgeçmişti. Benzer şekilde üç yıl sonra da kurallara uymadığı için tekrar uyarılmıştı.

Ancak Sakura Exchange BitCoin'in satın almasının ardından Binance, Japonya piyasasında Japonya Finansal Hizmetler Ajansı tarafından regüle edilen bir kuruluş olarak faaliyet gösterebilecek.

REKLAMI KAPAT X