Binance, SEC davasında mahkemeye yeni bir dilekçe verdi: Kabul edilirse ne olacak?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Binance, SEC davasında mahkemeye yeni bir dilekçe verdi: Kabul edilirse ne olacak?
Doviz.com
23.06.2023 15:09

Binance.US, mahkemeye verdiği dilekçede kullanıcıların fonlarını kullandıklarına yönelik hiçbir delil olmadığını söyledi.

Binance ve hukuk ekibi, 21 Haziran’da ABD Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda, SEC’in müşteri varlıklarının kullanımına ilişkin yanıltıcı beyanlarda bulunduğunu iddia etti.

Binance ve hukuk ekibi, Grewal’ın açıklamalarına atıfta bulunurken, SEC’in borsanın müşterilerin varlıklarını karıştırdığına veya varlıkları istediği gibi yönlendirdiğine dair hiçbir kanıtı olmadığını söyledi.

SEC’in İcra Bölümü Direktörü Gurbir S. Grewal ise Binance ve CEO’su Changepeng Zhao (CZ) kullanıcıların varlıklarını istedikleri gibi karıştırarak yatırımcıları fonlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya bıraktığını iddia etmişti.

Dilekçe onaylanırsa ne olur?

Dilekçe yargıç tarafından onaylanırsa, SEC’in piyasada kafa karışıklığına yol açacak bazı açıklamaları kamuoyuna yapması engellenecek.

Kripto para borsası Binance konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“SEC’in basın açıklaması da piyasada yersiz bir kafa karışıklığı yaratmak için tasarlanmış gibi görünüyor. Ayrıca açıklamalar, davalılarla ilgili kanıtların yanıltıcı açıklamalarıyla jüri havuzunu olumsuz etkileme riski de taşıyor.”

Etiketler: binance sec dava
REKLAMI KAPAT X