Bir ülke daha Worldcoin'i radarına aldı: Faaliyetleri durdurdu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bir ülke daha Worldcoin'i radarına aldı: Faaliyetleri durdurdu
Doviz.com
02.08.2023 15:03

Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya'nın ardından Worldcoin, Kenya'nın da radarına girdi. Hükümet, projenin güvenilirliği tespit edilene kadar faaliyetlerin durdurulduğunu açıkladı.

Piyasaya ilk sürüldüğü günden bu yana sorunlar yaşayan Worldcoin, Almanya ve Fransa'nın ardından şimdi de Kenya ile başı derdi girdi.

OpenAI CEO'su Sam Altman tarafından oluşturulan proje, Kenya engeli ile karşı karşıya kaldı. Böylelikle Worldcoin'in faaliyetleri, Kenya Hükümeti tarafından durduruldu.

Buna göre, Kenya'nın İçişleri Güvenlik Bakanı, 2 Ağustos itibarıyla Facebook üzerinden Worldcoin ve faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kenya İçişleri Güvenlik Bakanı Kithure Kindiki yaptığı açıklamada, "İlgili güvenlik, mali hizmetler ve veri koruma kurumları söz konusu faaliyetlerin geçerliliğini ve yasallığını tespit etmek üzere inceleme ve soruşturma başlatmıştır" ifadelerine yer verdi.

Bilindiği üzere Worldcoin projesi, üç yıllık geliştirme sürecinin ardından 24 Temmuz'da piyasaya sürülmüş, OpenAI CEO'su Sam Altman tarafından oluşturulan projeye olan ilgi başlarda oldukça yoğun iken, piyasaya sürülmesinin hemen ardından karşılaştığı ilgiyi büyük ölçüde kaybetmişti.

İLGİLİ HABER OpenAI'ın kurucusu Sam Altman, Worldcoin'i piyasaya sürdü Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI'ın kurucusu Sam Altman, kripto para birimi projesi Worldcoin'i başlattı.

Diğer projelerden oldukça farklılık gösteren Worldcoin, Avrupa Birliği'ndeki bazı ülkeler tarafından da kuşku ile karşılandı.

Güvenilirliği sorgulanan proje, ilk olarak Birleşik Krallık'ın radarına girdi. Birleşik Krallık'ın veri düzenleme kurumu olan Bilgi Komisyonu Ofisi (ICO), projeyi inceleyeceğini ve veri yasalarıyla ilgili daha fazla soruşturma yapacağını bildirdi.

Birleşik Krallık'ın ardından Fransa ve Almanya da Worldcoin'i mercek altına aldı. İki hükümet de projenin güvenilirliği hakında endişelerini dile getirerek, Worldcoin'i inceleme altına alacaklarını açıkladı.

REKLAMI KAPAT X