Bitcoin 60 bin doları aştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin 60 bin doları aştı
Doviz.com
28.02.2024 16:44

İşlem hacmine göre en büyük kripto para birimi Bitcoin, Kasım 2021’den bu yana ilk kez 60 bin doların üzerine çıktı.

Bitcoin, kripto piyasasında ralli devam ederken Kasım 2021’den bu yana ilk kez 60 bin doların üzerine çıktı. Buna göre lider kripto para birimi Bitcoin, bugün TSİ 16.34 itibarıyla yüzde 6,23 artışla 60 bin 374 dolardan işlem gördü.

VanEck Associates Dijital Varlık Araştırmaları Başkanı Matthew Sigel ise kripto piyasasındaki yükselişe ilişkin, "Dijital altına maruz kalmak isteyen hem perakende hem de kurumsal yatırımcıların ilgisinin arttığına dair kanıtlar görüyoruz. Tarih, daha da dik ve şiddetli rallilerin kapıda olduğunu gösteriyor" yorumunu yaptı.

Bitcoin’in fiyatı Mayıs 2020’deki son yarılanma sürecinin ardından Aralık 2021’de 68 bin 990 dolar ile rekor seviyeye ulaşmıştı. Ancak, geçen yıl yaklaşık yüzde 157 değer kazanan ve kazançlarını 2024 yılında da sürdüren Bitcoin hala Aralık 2021'deki rekor seviyesinin gerisinden fiyatlanıyor.

Bazı analistler ise rallinin ortasında yatırımcılara uyarılarda bulunuyor. Buna göre Singapur'daki OSL SG Pte'nin İşlem Masası Müdürü Stefan von Haenisch, yükselen borçlanma maliyetlerine atıfta bulunarak, “Böylesine agresif bir hareketin ardından bir düzeltme kaçınılmaz görünüyor. Fonlama oranları bu kadar yüksek primlerle, uzun vadeliler arasındaki kaldıracın ortadan kalkması an meselesi. Bitcoin'de 50 bin doların ortalarına doğru bir düzeltme şaşırtıcı olmayacaktır" dedi.

İLGİLİ ANALİZ Bitcoin yükselişe devam ediyor: Kritik seviyeler neler? Son günlerde yükselişine ivme kazandıran Bitcoin, 59 bin dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyor ancak son yükselişe rağmen lider kripto para birimi hala tüm zamanların en yüksek seviyesinden (ATH) yaklaşık %14 aşağıda fiyatlanıyor.
REKLAMI KAPAT X