Bitcoin 66 bin dolar seviyesini geçti!

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin 66 bin dolar seviyesini geçti!
Doviz.com
04.03.2024 17:43

Kripto para piyasasında hareketlilik tam gaz devam ediyor. Bitcoin, yaklaşık 2,5 yıl sonra Kasım 2021'de görülen rekor seviyeye çok yaklaştı.

Bitcoin öğlene doğru son iki yılın en yüksek seviyesini görerek günlük yüzde 5,5 artışla 65 bin doları aştı (2 milyon TRY). 17:46 itibarıyla da 66 bini test ediyor.

Bitcoin'de tarihi zirve Kasım 2021'de 68 bin 999 dolar olmuştu.

Piyasa hacimleri değerlendirildiğinde dünyanın en büyük kripto varlığı olan Bitcoin, 2024'te yüzde 50 değer kazandı.

Yükselişin arkasındaki en büyük etkenin ABD'de listelenen Bitcoin fonları nedeniyle işlem hacminin artması olduğu söyleniyor. Bu nedenle yükseliş ağırlıklı olarak son birkaç haftada gerçekleşti.

Geçtiğimiz aylarda spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) ocak ayının ilk günlerinde hükümet tarafından onaylanmıştı.

Bahsi geçen fonların piyasaya sürülmesi yeni büyük yatırımcıların önünü açtı ve 2021'deki rekor seviyeleri anımsatan coşku ve ivmeyi yeniden ateşledi.

Ethereum da aynı şekilde ETF'lerin para girişini destekleyeceği spekülasyonları üzerine değer kazandı. Ethereum ocak ayı başından beri yüzde 50 artışla 3 bin 500 dolara ulaştı.

Japonya Nikkei endeksinden S&P 500'e ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq'a kadar pek çok hisse senedi endeksinde rekorların kırılması ve borsa ile dövizdeki oynaklık göstergelerinin düşmesi de piyasadaki risk iştahının artmasında etkili oldu.

Risk iştahındaki artış, riskli bir varlık olarak görülen Bitcoin'e olan talebi destekledi.

Ayrıca nisan ayında gerçekleşmesi beklenen yarılanma (halving) işleminin arzı kısıp Bitcoin'in değerini artıracağı beklentisi de fiyatlamaları destekledi.  

Solana yüzde 3,5 artışla 131,5 dolardan, Ripple yüzde 4,4 artışla 0,64 dolardan, Cardano ise yüzde 10 artışla 0,79 dolardan işlem gördü.

Kripto paralardaki yükseliş ivmesi devam eder mi?

Singapur'daki kripto analiz şirketi 10x Research'ün araştırma müdürü Markus Thielen, "Yatırımcılar daha yüksek fiyatlara çıkılacağından daha emin hissettikçe para akışı artıyor" dedi.

Analiz firması Spectra Markets'in yöneticisi Brent Donnelly, "Nasdaq'ın tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktığı bir dünyada, Bitcoin yüksek oynaklığa sahip bir teknoloji göstergesi ve olmaya devam ettiği için kripto iyi performans gösterecek" dedi.

 

İLGİLİ ANALİZ Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (4 Mart 2024) Yatırımcılar bu hafta SEC’nin Ethereum ETF’ler hakkındaki kararına odaklanmış durumda. Buna ek olarak, ABD kanadında önemli verilerin açıklanması da haftayı hareketli olacağına işaret ediyor.
REKLAMI KAPAT X