Bitcoin, ABD hisse senedi vadeli işlemleri düşerken 42.000 doların altına geriledi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin, ABD hisse senedi vadeli işlemleri düşerken 42.000 doların altına geriledi
Doviz.com
18.01.2022 15:40

ABD hisse senedi vadeli işlemleri düşerken Bitcoin de 42.000 doların altına düştü.

Piyasalardaki riskten kaçış tonu büyük kripto para birimleri üzerinde baskı oluşturdu. Bitcoin fiyatı salı sabahı 42.000 doların altına düştü.

ABD hisse senedi piyasaları, S&P 500 Vadeli İşlemlerinin %1'in üzerinde düşmesiyle tatille kısaltılan haftaya daha düşük başlamaya hazır görünüyor.

Fed politikası

Yaklaşan Federal Rezerv sıkılaştırması, piyasadaki endişeleri artırıyor gibi görünüyor.

Fed, piyasaların bu takvim yılında artan enflasyon nedeniyle faiz artırımlarının Mart ayı başlarında başlayabileceğinin sinyalini verdi.

JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, Fed'in 2022'ye kadar daha agresif bir şekilde sıkılaştıracağını düşünüyor.

İngiltere'de hazine kripto reklamlarını kısıtlayacak

İngiltere'de Hazine, kripto para reklamlarına ilişkin kuralları güçlendirmeyi ve tüketicileri yanıltıcı iddialardan korumayı planladığını duyurdu.

Hükümet, kripto varlıkların tanıtımını finansal promosyonlar mevzuatı kapsamına almayı planlıyor. Bu, nitelikli kripto varlıkların tanıtımının, hisse senetleri ve sigorta ürünleri gibi diğer finansal promosyonların tutulduğu aynı yüksek standartlara tabi olacağı anlamına geliyor.

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak yaptığı açıklamada, "Kripto varlıklar, insanlara işlem yapmak ve yatırım yapmak için yeni yollar sunarak heyecan verici yeni fırsatlar sağlayabilir - ancak tüketicilere yanıltıcı iddialarla ürünler satılmaması önemlidir." Dedi. “Tüketicilerin korunmasını sağlarken aynı zamanda kripto varlık piyasasının yeniliğini de destekliyoruz.”

Bitcoin'de düşüş devam edecek mi?

Bitcoin, geçen yıl kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığından beri düşüş trend çizgisinin altında hareket ediyor. Şu anda, azalan trend çizgisini test etmeye başlamak için 43.500 doların üzerinde bir getiri gerekli olacak.

Ayrıca, Bitcoin'in geçen hafta bir "ölüm çaprazı" kaydettiğini de belirtmek gerekir ki bu, 50 günlük hareketli ortalama 200 günlük hareketli ortalamanın altına düştüğünde ortaya çıkan tarihsel olarak düşüş sinyalidir. Şimdiye kadar, model önemli bir düşüşe yol açmadı. Modelin Bitcoin'de en son gözlemlendiği zaman geçen yıl Haziran ayındaydı. Hareketli ortalamalar geçtikten dört gün sonra, Bitcoin düşük bir döngüye girdi ve daha yüksek işlem yapmadan önce yaklaşık bir ay boyunca baskı altında kaldı.

Bitcoin için yükseliş argümanı, psikolojik 40.000 dolar seviyesinin güçlü destek olmaya devam etmesidir. Bitcoin, 10 Ocak'ta kısa süreliğine bu seviyenin altına düştü, ancak bu büyük alım ilgisine yol açtı ve kripto para birimi kısa süre sonra daha yüksek işlem gördü.

REKLAMI KAPAT X