Bitcoin, Aralık 2021'den bu yana ilk defa 50 bin doları test etti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin, Aralık 2021'den bu yana ilk defa 50 bin doları test etti
Doviz.com
13.02.2024 08:39

Bitcoin, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilginin devam etmesiyle Aralık 2021'den bu yana ilk defa 50 bin doların üzerini test etti.

İşlem hacmine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, spot Bitcoin ETF'lerine yatırımların artışını sürdürmesiyle son 24 saatte yüzde 3,7'den fazla değer kazandı.

Büyük merkez bankalarının bu yıl faiz oranlarını düşürmeye başlayarak daha destekleyici bir para politikasına yöneleceğine ilişkin beklentiler de Bitcoin'deki artışı destekledi.

Bugün TSİ 08.30 itibarıyla 49 bin 941 dolardan işlem gören Bitcoin, Aralık 2021'den bu yana en yüksek değerine ulaştı. Bitcoin'in haftalık değer kazancı da yüzde 15'i aştı.

Bitcoin, Ekim 2023'ten bu yana yüzde 80'den fazla değer kazanırken hala Kasım 2021'deki 68 bin 990 dolar olan rekor seviyesinden uzakta bulunuyor. Bitcoin'in fiyatı geçen yıl yaklaşık yüzde 157 değer kazanmıştı.

Analistler, nisanda gerçekleşecek ve yeni Bitcoin arzını azaltacak yarılanma (halving) süreci nedeniyle kripto paranın fiyatındaki yukarı yönlü ivmenin sürebileceğine işaret ediyor.

İLGİLİ ANALİZ Halving nedir? Kripto para piyasasını nasıl etkiler? Kripto para biriminin arzını kontrol altında tutmak için tasarlanmış bir mekanizma olan Bitcoin Halving’in dördüncüsünün 2024’te gerçekleşmesi bekleniyor. Peki, Bitcoin Halving nedir, kripto para piyasasını nasıl etkiler? İşte halving (yarılanma) sürecine ilişkin tüm merak edilenler..

Çin'de gevşeyen para politikası da Bitcoin'in fiyatındaki yükselişin bir başka nedeni olarak gösteriliyor.

Piyasa değeri bakımından 2. sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 6 değer kazanarak 2 bin 648 dolar seviyesine ulaştı. Ethereum, 2021'de 4 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

Bitcoin'deki yükselişin temel katalizörü olan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusuna onayı ise 11 Ocak'ta gerçekleşmişti.

İLGİLİ HABER SEC, spot Bitcoin ETF'lere yönelik kararını açıkladı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onayladı.
REKLAMI KAPAT X