Bitcoin, Çin'de finans kuruluşlarına kripto para yasağı ardından sert düştü

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bitcoin, Çin'de finans kuruluşlarına kripto para yasağı ardından sert düştü
Doviz.com
19.05.2021 12:30

Çin Bankacılık Birliği, üyelerini dijital para birimleriyle ilgili riskler konusunda uyardıktan sonra Bitcoin'in fiyatı Çarşamba günü erken saatlerde%10'dan fazla düştü.

Kripto para birimi, 40.212 dolara geri yükselmeden önce 39.000 doların altına düştü. Bitcoin, Şubat ayından bu yana ilk kez 40 bin doların altına geriledi.

Çin'in endüstri derneğinden yapılan açıklamada, tüm üyelerin "sanal para birimleriyle ilgili herhangi bir ticari faaliyette bulunmaktan veya bunlara katılmaktan kararlı bir şekilde kaçınmaları" gerektiği belirtildi.

Bir hafta önce Bitcoin, Tesla CEO'su Elon Musk'ın dijital para birimi konusundaki duruşunu tersine çevirmesinin ardından fiyatı %10 düştükten sonra 50.105 doların üzerinde işlem görüyordu.

Musk, elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın artık Bitcoin'i ödeme olarak kabul etmeyeceğini açıkladı.

Ethereum blockchain ağına bağlı coin olan Ether ile%15 düşüşle 2.966 dolar seviyesine düşerken, Dogecoin de %15 değer kaybetti.

Bitcoin ve diğer dijital para birimlerindeki son satış, tüm kripto para birimlerinin piyasa kapitalizasyonunu son 2,5 trilyon dolarlık rekordan 2 trilyon doların altına geri çekti.

REKLAMI KAPAT X