Bitcoin’de para çıkışları yükselişi engelliyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin’de para çıkışları yükselişi engelliyor
Doviz.com
19.10.2022 14:36

Bitcoin, küresel piyasalardaki riskli varlıkların yükselişine, kripto borsalarından çıkan paralar sebebiyle eşlik edemiyor.

Bitcoin, bugün saat 14:30 itibarıyla %1,99 düşüşle 19.165,22 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Ethereum ise, %2,32 düşüşle 1.296,37 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Her iki kripto para yaklaşık bir aydır yatay işlem görüyor.

Bitcoin, yükselen enflasyon ve artan kurumsal yatırımcı katılımı da dahil olmak üzere yukarı yönlü trendi destekleyen pek çok etkenin olmasına rağmen, belirsiz bir düzenleyici ortamın olması sebebiyle yükselemiyor.

Analist Maarten Regterschot'a göre, salı günü çıkış yapılan kriptonun değeri yaklaşık 940 milyon dolardı ve işlemler kısmen 122 bitcoin'lik partilere bölündü; bu, 2021 boğa rallisinde birkaç kez görülen bir hareketti.

Gerçekleşen para çıkışı ayrıca, bu yılın haziran ayında kripto paralarda yaşanan büyük çöküşten bu yana, tüm zamanların en büyük ikinci çıkışı oldu.

Regterschot ayrıca, “İşlemlerin tezgah üstü alım satım piyasalarında yapılması sebebiyle bitcoin fiyatını etkilemeyebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Bitcoin'in hisse senetleriyle olan korelasyonu, geçen ay tüm zamanların en yüksek seviyesinden düşmüş olsa da, tarihi yüksek seviyelerde kalmaya devam ediyor.

Ancak Bitcoin fiyatı, büyük ölçüde ekonomik veriler ve merkez bankası gibi makro tetikleyiciler tarafından yönlendiriliyor.

Bununla birlikte, riskli varlıklara olan ilginin son günlerde artmasına rağmen, Bitcoin’in volatilitesi alışılmadık derecede düşmüştür.

Kaiko'nun araştırma direktörü Clara Medalie, "Bitcoin haziran ayının başından bu yana, önemli bir hamle yapamadı ve fiyatlar giderek daralan bir aralıkta seyretti." dedi.

Medalie ayrıca, "Bitcoin'in mevcut düşük fiyat seviyeleri göz önüne alındığında, ticaret hacimleri geçen yılın en yüksek seviyelerinden bu yana nispeten iyi durumda bulunuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

REKLAMI KAPAT X