Bitcoin’de sert yükseliş: Kripto piyasasında takip edilen gelişmeler

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bitcoin’de sert yükseliş: Kripto piyasasında takip edilen gelişmeler
Doviz.com
08.02.2024 13:01

İşlem hacmine göre lider kripto para birimi Bitcoin, yüzde 4’e yakın yükselişle haftalar sonra 45 bin dolara yaklaştı.

Ark Invest ve 21Shares’in spot Ethereum borsa yatırım fonlarına (ETF) yönelik değişiklik yapması, kripto para piyasasında da yükselişin fitilini ateşledi. Buna göre iki şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sundukları yeni uyumluluk güncellemesi, Bitcoin başta olmak üzere birçok varlık fiyatının sert bir yükseliş kaydetmesini sağladı.

Haber akışının etkisiyle yükselen Bitcoin, 12 Ocak tarihinden bu yana ilk defa 44.726 doları görürken Ethereum ise 2.442 doları test etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) şimdiye kadar tüm spot Ethereum ETF başvurularına ilişkin kararını ileriki bir tarihe ertelemesine rağmen süreç içinde yaşanan gelişmeler ise piyasaya olumlu yansımaya başladı.

Yatırımcılar da bu gelişmelerin ardından odağını yükselişin devamı için spot Ethereum ETF’lerinin onayına çevirdi.

İLGİLİ ANALİZ Ethereum ETF’i piyasaya sürülecek mi? Kripto para piyasasında Ethereum (ETH) tabanlı bir borsa yatırım fonu (ETF) olasılığı, finans dünyasında büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Bu ilgi ise özellikle Bitcoin'e (BTC) yönelik ilk spot ETF'in Amerika Birleşik Devletleri'nde onaylanmasının ardından daha da belirginlik kazandı.

Kripto para piyasası ayrıca 2024 yılında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanması (halving) ve ABD Merkez Bankası’nın mayıs ayındaki olası faiz indirimi gibi gelişmeleri de takibine aldı.

İLGİLİ ANALİZ Halving nedir? Kripto para piyasasını nasıl etkiler? Kripto para biriminin arzını kontrol altında tutmak için tasarlanmış bir mekanizma olan Bitcoin Halving’in dördüncüsünün 2024’te gerçekleşmesi bekleniyor. Peki, Bitcoin Halving nedir, kripto para piyasasını nasıl etkiler? İşte halving (yarılanma) sürecine ilişkin tüm merak edilenler..
REKLAMI KAPAT X