Bitcoin’de Son Gelişmeler

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin’de Son Gelişmeler
Doviz.com
02.11.2017 18:37

Dijital para birimi  Bitcoin yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 600 değer kazandı

Kripto parlar (cryptocurrecy), CME Group'un  bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini başlatacağını duyurmasının ardından  hafta boyunca yükseliş eğilimi gösterdi. CoinDesk’in sağladığı verilere göre, Bitcoin  2 Kasım Perşembe gününün ilk saatlerinde 6.0994.01 dolar seviyesine ulaştı. 7.000 dolara yaklaştıktan sonra biraz gerilemesine rağmen 6.900 dolar seviyesinin üzerinde kalmayı başardı.

Bitcoin’deki değer artışıyla birlikte, Perşembe gününün ilk saatlerinde tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri 188 milyar dolara ulaştı. Coinmarketcap web sitesinin haberine göre sadece bitcoin'in piyasa değeri 115 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

CME Group Bitcoin Vadeli İşlemler Sözleşmeleri Satışı Kasım Ayında Başlıyor

Geçtiğimiz Salı günü dünyanın en büyük opsiyon, vadeli işlemler ve emtia borsaları grubu olan CME Group, bitcoin vadeli işlemler sözleşmelerinin alım satımını başlatacağını duyurmuştu.  CME’nin açıklamasının ardından Bitcoin’in daha fazla sayıda kurumsal yatırımcının ilgisini çekmesi bekleniyor. Analistler ise bu hafta yaşanan yükselişte CME Group’un yaptığı duyurunun önemli payı olduğu görüşünde birleşiyor. Uzmanlar, atılan bu adımla birlikte Bitcoin'in  ana akım piyasalara doğru hareketlenmesinin yolunun açıldığı, böylelikle Bitcoin ve diğer kripto paraların düzenlenmiş piyasalarda işlem gören finansal enstrümanlar haline gelererek daha geniş kitlelere erişeceği ve kripto paralara dayalı yeni ve karmaşık finansal araçların kurumsal yatırımları çekebileceğine dikkat çekiyorlar.  

REKLAMI KAPAT X