Bitcoin ekim ayına hızlı bir giriş yaptı: 28 bin dolar aşıldı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin ekim ayına hızlı bir giriş yaptı: 28 bin dolar aşıldı
Doviz.com
02.10.2023 09:58

Kripto piyasasının en yüksek işlem hacmine sahip varlığı olan Bitcoin, ekim ayına 28 bin dolar direncini aşarak, 6 haftanın en yüksek seviyesinden başladı.

Ekim ayının başında kurumsal girişlerin artmasıyla Bitcoin son altı haftanın en yüksek seviyesine tırmandı.

Bitcoin 28 bin doların üzerini test ederken Ether, Litecoin ve Solana gibi varlıklar da ralliye eşlik etti.

Yatırımcılar ise iflas eden kripto Borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'in salı günü başlaması planlanan duruşmasından çıkacak kararı beklemeye başladı.

Bu gelişmelerin ortasında Bitcoin eylül ayında yüzde 8,66 yükselmiş ancak geçen çeyrekte yüzde 11 düşüş kaydetmişti.

Bitcoin’in ekim ayı performansı incelendiğinde ise son dört yılın her birinde ekim ayında değer kazandığı görülmüştü.

OrBit Markets Kurucu Ortağı Caroline Mauron ise konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Muhtemelen yeni bir muhasebe çeyreğinin başlamasıyla önemli alım akışları oldu. Ortaya çıkan hareketler, hafta sonu likiditesinin az olmasıyla daha da şiddetlendi" ifadelerini kullandı.

Mauron ayrıca rallinin kripto piyasaları için genellikle olumlu bir ay olan ekim ayında da devam etmesinin beklendiğini ve Bitcoin için bir sonraki ana direnç seviyesinin 30 bin dolar olacağını ifade etti.

Alpha Impact Kurucu Ortağı Hayden Hughes ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun geçen hafta kararı ertelemesine rağmen BlackRock Inc. şirketinin Bitcoin ETF tekliflerini onaylayacağına yönelik spekülasyonunun ralliye yardımcı olduğunu belirtti.

İLGİLİ ANALİZ Bitcoin'in düşüş ve yükseliş yaşadığı dönemler: Arkasındaki önemli gelişmeler Bitcoin'deki fiyat hareketlerinin bir hız treni gibi iniş ve çıkış yaşamasının ardı arkası kesilmiyor.  Bu hareketlerin arkasındaki gelişmelere baktığımızda ise Covid-19'dan merkez bankalarının politika değişikliklerine, büyük şirketlerin açıklamalarından hükümet düzenlemelerine kadar birçok faktörün Bitcoin'in değerinde büyük öneme sahip olduğu görülüyor.
REKLAMI KAPAT X