Bitcoin ETF başvurularında son düzlüğe girildi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bitcoin ETF başvurularında son düzlüğe girildi
Doviz.com
25.12.2023 11:51

SEC, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvuruları için son güncelleme tarihini 29 Aralık olarak belirledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçen hafta spot Bitcoin ETF başvurusu yapan yedi şirketin temsilcileri ile bir araya geldi. Reuters'ta yer alan habere göre kurum, en az iki başvuru için önümüzdeki hafta sonuna kadar son değişikliklerin sunulmasını istedi.

Toplantıda BlackRock, Grayscale, ARK Investments ve 21 Shares şirketlerinin temsilcileri de yer aldı. SEC yetkilileriyle toplantılara katılan iki yönetici, kurumun 2024 yılının ilk günlerinde ETF başvurularına onay verebileceğini dile getirdi.

SEC, ARK ve 21 Shares spot Bitcoin ETF teklifi için kararını 10 Ocak'a kadar vermesi gerekiyor. Kripto piyasası ise SEC'nin başvurulara yeşil ışık yakmasını bekliyor.

Ancak SEC, yatırımcı güvenliği ve manipülasyon endişeleri nedeniyle ETF başvurularına mesafeli yaklaşıyor. Kurum, birçok ETF başvurusunu da reddetmişti.

İLGİLİ ANALİZ SEC ve Bitcoin ETF başvurularının ertelenme döngüsü SEC, 7 finans kuruluşunun sunduğu spot Bitcoin ETF başvurusunu erteledi. Bu ertelemeler ise sektöre yönelik belirsizliklerin daha da artmasına yol açtı.
Etiketler: bitcoin sec ETF kripto para
REKLAMI KAPAT X