Bitcoin ETF’leri ilk işlem gününde 4,6 milyar dolarlık hacime ulaştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin ETF’leri ilk işlem gününde 4,6 milyar dolarlık hacime ulaştı
Doviz.com
12.01.2024 11:11

SEC tarafından onaylanan Bitcoin ETF’leri, ilk işlem gününde 4,6 milyar dolarlık hacime ulaştı.

Bitcoin Borsa Yatırım Fonları (ETF), uzun süren bir bekleyişten sonra ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından resmen onaylanmıştı.

İLGİLİ HABER SEC, spot Bitcoin ETF'lere yönelik kararını açıkladı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onayladı.

Bu kapsamda borsada dün sabah aralarında dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden BlackRock’a ait iShares Bitcoin Trust (IBIT.O), Grayscale Bitcoin Trust (GBTC.P) ve ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB.Z) gibi isimlerinde bulunduğu 11 Bitcoin işlem görmeye başlamıştı.

Perşembe sabahı işlem görmeye başlayan Bitcoin ETF’leri, ilk işlem gününde 4,6 milyar dolarlık hacime ulaştı.

Yaklaşık 10 yıldır SEC ile kripto sektörü arasında çekişmeye sebep olan Bitcoin ETF’leri, daha önce SEC tarafından yatırımcıları koruma gerekçesiyle reddedilmişti. Bitcoin, bazı varlık yöneticilerine göre yüksek riskli bir yatırım olarak değerlendirilmişti.

SEC Başkanı Gary Gensler ise çarşamba günü ETF’lerin onaylanmasının ardından yaptığı açıklamada onayların Bitcoin'in onaylanması olmadığını belirterek Bitcoin'i "spekülatif ve değişken bir varlık" olarak nitelendirmişti.

İLGİLİ HABER SEC Başkanı Gensler, kripto para yatırımcılarını uyardı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun spot Bitcoin ETF ile ilgili kararı beklenirken, SEC Başkanı Gary Gensler kripto para yatırımcılarına uyarılarda bulundu.

Öte yandan Bitcoin ETF onayının ardından Bitcoin’in fiyatı Aralık 2021’den bu yana en yüksek seviyesi olan 49 bine yaklaşırken, Borsa Yatırım Fonlarının işlem görmeye başlamasıyla birlikte gelen kar realizasyonları Bitcoin'i 46 bin doların altına çekti.

İşlem hacmine göre lider kripto para birimi Bitcoin, TSİ 11.00 itibarıyla yüzde 0,36 düşüşle 45 bin 913 dolardan işlem görüyor.

REKLAMI KAPAT X