Bitcoin faiz artışı endişeleriyle üç ayın en düşük seviyesinde

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin faiz artışı endişeleriyle üç ayın en düşük seviyesinde
Doviz.com
19.09.2022 16:46

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi Bitcoin, yaklaşık yüzde 5’in üzerinde düşüşle üç ayın en düşük seviyesi olan 18.232 dolara indi. 

İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum ise iki ayın en düşük seviyesi olan 1.280 dolara kadar indi ve son 24 saatte yüzde 8’e yakın düşüş gösterdi.

Hafta sonunda Bitcoin 20.000 dolar üzerinde kalıcı olmaya çalışırken, yatırımcıların riskli varlıklardan uzaklaşmak istemesi BTC/USD paritesini bir günlük mum ile yaklaşık 2.000 puan aşağı düşürdü. 

Bitcoin (BTC), temmuz ayından bu yana en düşük haftalık kapanışını geçen hafta yüzde 15,85 ile yaptı. Yeni haftaya da Fed’in faiz artışı endişesiyle sert ve satıcılı olarak başladı.

Bitcoin’de düşüş devam eder mi?

Ağustos ayı tüketici fiyat endeksi verilerinin beklenenden daha ​​yüksek gelmesinden sonra, Fed’in şahin bir tutumla faiz artışına gitme ihtimali son günlerde tüm kripto paralar üzerindeki satışları hızlandırmıştı. 

Dünya genelinde ülkelerin enflasyonla mücadele için yaptıkları faiz artışları sonrasında yatırımcılar riskli varlıklara karşı çekingen davranmaya başladı. Böylelikle Bitcoin, Ethereum ve Altcoin fiyatları son ayların en düşük seviyesine doğru geriledi. 

Bu düşüş ile piyasalar Fed’in 20-21 Eylül tarihinde yapacağı para politikası toplantısında 75 baz puanlık bir artışa gitmesini fiyatlamıştı. 

Fed’in çarşamba günü 100 puanlık bir faiz artışına gitmesi ise 1980'lerin başından beri yapacağı en büyük faiz artışı olması sebebiyle Bitcoin, Ethereum ve Altcoin fiyatları üzerindeki satış baskısını daha da artıracaktır.

Etiketler: bitcoin kripto para
REKLAMI KAPAT X