Bitcoin göstergeleri bize ne anlatıyor?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin göstergeleri bize ne anlatıyor?
Doviz.com
22.08.2023 15:29

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin’in göstergeleri, lider kripto para biriminde aşırı satış gerçekleştiğine işaret ediyor.

Bitcoin için göreceli güç endeksi (RSI) 30 seviyesinin oldukça altına düşerek, Mart 2020’de Covid kaynaklı piyasa çöküşünden bu yana en düşük değerine indi.

Bu eğilim ise risk varlıkları üzerinde baskı yaşatan artan tahvil getirilerinin etkisiyle boğuşulan bir dönemde ortaya çıktı.

İLGİLİ HABER Jackson Hole öncesi ABD Hazine getirilerinde dikkat çeken yükseliş Jackson Hole'da yapılacak merkez bankacılar sempozyumu öncesinde ABD Hazine kağıdı getirilerindeki yükseliş dikkat çekiyor.

Yaygın olarak kullanılan bir momentum göstergesi olan 14 günlük RSI ise bir varlığın belirli bir dönemdeki ortalama fiyat hareketiyle ilişkili olarak son fiyat hareketinin bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.

Bitcoin için son RSI değeri de 30’un altına inerek, aşırı satım koşullarının oluştuğuna işaret etmektedir. Bu ise fiyatın son ortalama fiyat hareketine kıyasla hızlı bir düşüş yaşadığını göstermektedir.

Bunun tersi durumda 70’in üzerindeki bir RSI değeri ise aşırı alım koşullarına işaret ederek, fiyatlarda hızlı bir yükseliş yaşandığını göstermekte ve bu hızlı yükselişten sonra düşüş beklenmesine yol açmaktadır.

Bitcoin geçtiğimiz günlerde yaşadığı sert düşüşten sonra 26,000 dolar seviyelerinden işlem görürken, geçtiğimiz hafta kripto para birimi %10’un üzerinde bir düşmüştü.

İLGİLİ HABER Kripto piyasalarında Kara Cuma: Bitcoin düşüşünün arkasında neler var? Kripto piyasalarında düşüşün derinleşmesi sonrasında lider kripto para birimi Bitcoin yaklaşık %8 değer kaybetti. Peki düşüşü tetikleyen gelişmeler neler oldu? İşte detaylar..

Ancak RSI gibi indikatörlerin ciddi anlamda dip seviyede olması, tek başına fiyat üzerinde belirleyici bir faktör olmaktan uzaktır. Buna göre bu indikatörün sadece bir uyarı niteliğinde olduğu ve diğer gelişmelerle birlikte değerlendirildiğinde fayda sağlayabileceği unutulmamalıdır.

REKLAMI KAPAT X