Bitcoin iki ayın en yüksek seviyesine çıktı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bitcoin iki ayın en yüksek seviyesine çıktı
Doviz.com
14.01.2023 13:37

Bitcoin, uzun süren durgunluğun ardından güçlü bir yükseliş hareketiyle 20 bin doları aşarak iki ayın en yüksek seviyesine çıkmayı başardı.

Kripto piyasası genelindeki son yükselişle birlikte piyasa değerine göre en büyük ilk 10 kripto paranın tamamı son 7 gün içinde önemli kazançlar elde ederken, liderlik ise haftalık kazancı %63'ün biraz üzerinde olan Ethereum katili olarak nitelendirilen Solana'nın (SOL) oldu. Altcoin'in fiyatı son 24 saat içinde %30 artış gösterdi.

Blockchain analiz firması Santiment ise bugün yaptığı paylaşımında, hafta sona ererken "altcoin partisinin" devam ettiğini söyledi. Piyasa lideri Bitcoin ise tweet'in atıldığı sırada 7 Kasım 2022'den bu yana ilk kez 20 bin dolarlık psikolojik seviyenin eşiğine geldi.

Bitcoin daha sonra psikolojik seviye olan 20 bin direncini kırmayı başararak, bu yazının yazıldığı an itibarıyla 20.372,92 dolar seviyesinden işlem gördü. BTC'nin fiyatı son 24 saatlik yükselişin yanı sıra haftalık bazda da %20'den fazla değer kazandı.

Analistler, BTC'nin son yükselişinde faiz artışı endişelerinin azalmasının etkili olduğunu belirtirken, teknik anlamda ise 9 günlük ve 20 günlük EMA çizgilerinin aşılmasının ardından 6 günlük bir yükseliş rallisinin hızlandığını aktardı. 

Analistler, BTC'nin en önemli direnç seviyesinin ise 21.364 dolar seviyesi olduğunu belirtti.

REKLAMI KAPAT X