Bitcoin'in 2017'de 20 bin dolara çıkmasının nedeni belli oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bitcoin'in 2017'de 20 bin dolara çıkmasının nedeni belli oldu
Doviz.com
05.11.2019 11:53

Bitcoin, 2017 yılının sonlarında çok büyük bir ralli yapmış ve halen tarihi rekoru olan 20 bin dolar seviyelerine kadar çıkmıştı. Bir anda gerçekleşen ve gerek geleneksel ekonomi, gerekse de diğer alanlarındaki kişilerin çok ciddi oranda ilgisini çeken bu yükseliş ile ilgili olarak yeni bir rapor yayımlandı.

The Wall Street Journal'ın haberine göre, raporun arkasındaki kişiler ise Amerika’da yer alan iki üniversite olan Teksas ve Ohio Üniversiteleri. Bu iki üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan John Griffin ve Amin Shams’ın makalesine göre, Bitcoin’in bu kadar kısa sürede 20 bin dolara çıkmasının ana nedeni ise Bitfinex’te bir balina.

O dönemki yükselişi çok detaylı bir şekilde araştıran yetkililer, Bitfinex borsasında kayıtlı olan bir balinanın o dönem yaptıkları ile piyasayı tek başına manipüle ettiğini ifade etti.

Alımların büyük bir kısmının da USDT ile yapılmış olması ve bu USDT’lerin Bitfinex’in iştirak şirketi olan Tether tarafından üretiliyor oluşu, bu alanda yapılan teorileri de daha makul kılıyor.

Yani, birçok kişiye göre Bitfinex borsası ve faaliyetlerinin Bitcoin’i 20 bin dolara kadar çıkardığı şu anda yeniden dillendirilmeye başladı.

Öte yandan Bitcoin’in bir önceki yükselişi olan 300 dolar 1200 dolar sürecinin de yine bir balina tarafından yapıldığı belirtiliyordu.

REKLAMI KAPAT X