Bitcoin’in kısa pozisyon işlemlerinde rekor tasfiye gerçekleşti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin’in kısa pozisyon işlemlerinde rekor tasfiye gerçekleşti
Doviz.com
06.07.2023 14:04

Bitcoin (BTC), 30 bin dolar direncini üç kez test ettikten sonra yönünü yeniden yukarı çevirerek 31.450 dolar seviyesine kadar çıktı. BTC’nin bu ani yükselişi sonrasında ise düşüş yönlü (kısa) pozisyonlarda rekor düzeyde tasfiye gerçekleşti.

Kripto sektörü, düzenleyici baskılar ile mücadele ederken, özellikle ABD tarafından gelen yoğun yaptırım adımları, piyasa üzerindeki tedirginliklerin artmasına yol açmıştı.

Ancak başta BlackRock'ın spot Bitcoin ETF başvurusu olmak üzere pek çok ETF başvurusunun gelmesi sektörün yeniden canlanmasını sağladı.

Bu canlanma ile Bitcoin son olarak, uzun bir sürenin ardından yönünü yeniden yukarı çevirdi ve 31.450 dolar seviyesine kadar çıktı.

Saat 14.00 itibarıyla en büyük kripto para birimi Bitcoin %2,42 artışla 31.258 seviyesinden işlem görüyor.

Son 24 saate short pozisyonlarda yaklaşık 50 milyon dolar tasfiye edildi

Başta Bitcoin olmak üzere, kripto para birimlerindeki son dönemlerdeki fiyat artışları ise short pozisyon işlem açan yatırımcıların rekor seviyede tasfiye ile karşılaşmasına yol açtı.

Buna göre Coinglass, bugün itibarıyla resmi Twitter hesabı üzerinden çok sayıda short pozisyon işlemin tasfiye edildiğine dair bir uyarıda bulundu. Coinglass'a göre açık pozisyonların sayısı ise artmaya devam ediyor.

Coinglass verine göre, son 24 saat içerisinde neredeyse 40.000 yatırımcı likidite edildi. Toplam likidasyon tutarı ise 82,35 milyon dolara ulaştı. Bu pozisyonların 49,78 milyonunu ise kısa pozisyonlar oluşturdu.

İLGİLİ ANALİZ Bitcoin’de 31 bin dolar seviyesi aşıldı: Yeni destek ve direnç noktaları neler? Uzun süredir 30 bin dolar seviyesini kıramayan ancak geçtiğimiz hafta bu seviyeyi kırmayı başaran Bitcoin, bu önemli seviye üzerinde kalıcılık sağlamaya çalışıyor.
REKLAMI KAPAT X