Bitcoin'in piyasa değeri 1 trilyon doları aştı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bitcoin'in piyasa değeri 1 trilyon doları aştı
Doviz.com
14.02.2024 15:30

ABD enflasyon verisinin beklentileri aşmasının ardından bir miktar gerileyen Bitcoin, daha sonra yükselişine kaldığı yerden devam ederek piyasa değerini 1 trilyon doların üzerine taşıdı.

Yılbaşından bu yana yüzde 21 getiri sağlayan Bitcoin, piyasa değerini bu yükselişiyle birlikte Aralık 2021'den bu yana ilk kez 1 trilyon doların üzerine çıkardı.

Lider kripto para biriminin yükselişinin yanında Ethereum ile Avalanche, Polkadot ve Polygon gibi kripto paralar da yükselişine ivme kazandırdı.

Salı günü beklenenden daha sıcak gelen ABD enflasyonu ise geçtiğimiz aylarda Bitcoin ETF'lerinin onaylamasıyla yükselen dijital varlıklar üzerinde satış baskısı oluşturdu.

İLGİLİ ANALİZ ABD enflasyon verileri beklentilerin üzerinde: Kripto para piyasaları nasıl etkilendi? ABD’de beklentileri aşan enflasyon rakamları, faiz indirimi beklentilerini haziran ayına kaydırarak Fed’in rekor seviyedeki faizleri daha uzun süre yüksek tutabileceği sinyalini verdi.

Ancak Bitcoin, gerilemenin ardından 52 bin dolara yaklaşarak piyasa değerini de tarihi eşiğin üzerine çıkardı.

IG Australia Pty'de piyasa analisti olan Tony Sycamore ise bir notunda "Bitcoin risk iştahı gece boyunca yaşanan bozulmaya rağmen etkileyici bir direnç gösterdi" diye yazdı.

Rekor seviyesinden uzak

Bitcoin, Ekim 2023'ten bu yana yüzde 80'den fazla değer kazandı ancak Kasım 2021'deki 68 bin 990 dolar olan rekor seviyesinden hâlâ çok uzakta bulunuyor. 

Bitcoin'in fiyatı geçen yıl yaklaşık yüzde 157 değer kazanmıştı.

REKLAMI KAPAT X